Sekulić: Uz podršku navijača u punoj Morači možemo da pobijedimo Španiju

“Španija je, i pored toga brojnih otkaza, napravila izuzetno kvalitetnu ekipu. To je skup igrača, koji već godinama igraju ACB ligu, najjaču u Evropi”, ističe Sekulić
1 komentar(a)
Blagota Sekulić, Foto: Beta AP
Blagota Sekulić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.11.2017. 15:25h

Pet dana je do košarkaškog spektakla u “Morači”, gostovanja selekcije Španije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Furija”, najtrofejnija i najbolja evropska selekcija 21. vijeka, u Podgoricu, međutim, dolazi bez najvećih zvijezda, NBA asova i igrača iz klubova Evrolige, ali ko god da nosi crveno-žuti dres, ovjenčan trofejima, mora da izazove poštovanje i veliko interesovanje.

To ističe i Blagota Sekulić, povratnik u naš nacionalni tim, koji je skoro polovinu svoje profesionalne karijere proveo upravo u Španiji.

Sekulić je igrao u Realu, Mursiji, Gran Kanariji, a od 2016. godine je u Fuenlabradi.

“Španija je, i pored toga brojnih otkaza, napravila izuzetno kvalitetnu ekipu. To je skup igrača, koji već godinama igraju ACB ligu, najjaču u Evropi. Neki od njih, poput, Frana Vaskesa, Alberta Olivera, Serhija Vidala, Kina Koloma, su izuzetno iskusni sa ozbiljnom pričom iza sebe. Tu je i nekoliko mladih, kvalitetnih igrača od koji se očekuje da naprave velike karijere”, ističe Sekulić za "Vijesti".

Iskusni centar smatra da Crna Gora može do velike pobjede nad takvim timom.

“Uz pametnu igru i veliku borbenost imamo šansu da dobijemo Španiju. Našu šansu vidim i u domaćem terenu - nadam se da će “Morača” biti ispunjena do posljednjeg mjesta”, kazao je Sekulić.

Sa 35 godina, Sekulić se vraća u nacionalni tim, nakon dvije i po godine.

Posljednji meč u crvenom dresu odigrao je 6. juna 2015. na Igrama malih zemlja na Islandu.

“Nisam očekivao da ću opet igrati za reprezentaciju, ali s obzirom na to da smo ostali bez kompletne centarske linije, pozvan sam da pomognem i biće mi zadovoljstvo da ponovo obučem nacionalni dres. Imam poroblem sa povredom stopala ali se posljednjih nekoliko dana osjećam bolje. Nadam se da ću od prvog treninga moći da se stavim na raspolaganje selektoru”, ističe Sekulić.

Crnoj Gori će nedostajati Bojan Dubljević i Nikola Vučević, još se ne zna da li će moći da se odazovu Dino Radončić i Marko Todorović

U kom sastavu će Crna Gora igrati na startu kvalifikacija biće jasnije sjutra, nakon predstavljanja novog selektora Zvezdana Mitrovića.

Sekulić je sa njim sarađivao dok je Mitrović bio dio stručnog štaba Luke Pavićevića.

“Izuzetno mi je drago da je Zvezdan Mitrović dobio prilku da vodi reprezentaciju. Svojim dosadašnjim radom i rezultatima to je svakako zaslužio. Već smo sarađivali, dugo se poznajemo i zbog toga mislim da su u Košarkaškom savezu napravili pravi izbor”, kazao je Sekulić.

Sjajna sezona u Fuenlabradi

Sekulićeva Fuenlabrada je ove sezone najprijatnije iznenađenje ACB lige – ima samo pobjedu manje od lidera Reala a dvije od drugoplasirane Valensije.

“Pobjedom protiv Saragose, učvrstili smo se u vrhu ACB lige, pružamo dobre partije. Najprijatnije smo iznenađenje u dosadašnjem djelu sezone, pohvale na račun ekipe i načina na koji igramo stižu sa svih strana”, kazao je Sekulić.

Sekulić prosječno provodi na parketu 20-ak minuta uz učinak od šest poena i tri skoka.

“Na ličnom planu sam zadovoljan formom i igrama koje pružam iako me povreda desnog stopala, posljednje dvije nedjelje izbacila iz ritma. Najvažnije je da imam odličan odnos sa trenerom, koji ima veliko povjerenje u mene i cijeni sve ono što radim za ekipu na terenu”, ističe Sekulić.

Cilj Fuenlabrade je plasman u Kup kralja, među osam najboljih ekipa koje stiču pravo da se bore za taj trofej…

“Bio bi to veliki uspjeh za nas, navijače i klub. Čini se da smo jako blizu da to ostvarimo. Ipak, moramo ostatati čvrsto sa obje noge na zemlji i nastaviti da napredujemo kao ekipa”, kazao je Sekulić.

Bonus video: