Žakelj: Bitna pobjeda, još se tražimo

SC Derbi je večeras na domaćem terenu u 5. kolu regionalnog takmičenja savladao Cibonu 93:87

5008 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj na večerašnjem meču, Foto: Savo Prelević
Žakelj na večerašnjem meču, Foto: Savo Prelević

Pobjedom nad Cibonom (93:87), košarkaši SC Derbija došli su do diobe 5. mjesta u Admiralbet ABA ligi.

„Ćestitam momcima na pristupu. Nismo krenuli kako smo se dogovorili, odbrambeno premalo agresivno, nije bilo fokusa u zatvaranju skoka. Kad smo eliminisali taj problem, imali smo kontrolu utakmice i sasvim zasluženo pobijedili. Očekivao sam pad i ranije, ali smo izdržali, Bitna je pobjeda, ali još se tražimo”, rekao je Andrej Žakelj.

Aleksa Ilić je trebalo da bude značajno pojačanje za „studente”, ali još nije ni registrovan. Razlog - još se nije oporavio od operacije koljena, pa se slovenački stručnjak iznenadio kada je upitan šta se dešava sa 25-godišnjim Nikšićaninom.

„Sa nama je, imao je povredu koljena. Iznenadilo me je pitanje. Individualno radi, ostalo ja ne znam”.

U timu večeras nije bilo ni Vasilija Baćovića.

„Baćović je povrijedio leđa sinoć na treningu, ne znam koliko je ozbiljno. Vidio se problem u skoku bez njega”, zaključio je Žakelj.

Vladimir Jovanović je pohvalio rivala i rekao da niko u Admiralbet ABA ligi ne može da potcijeni tim koji u svom redovima ima Kajla Vinjalesa, Flečera Megija, Kenana Kamenjaša, Nikolu Pavlićevića...

„Čestitam SC Derbiju na pobjedi, iskoristio je svoje prednosti. Otvorio je utakmicu sa pet vezanih šuteva za tri, razigrao se i bilo ga je teško stići. U nekim statističkim parametrima smo bili dobri, ali smo bili previše agresivni, dozvolili 40 bacanja, što je domaćin iskoristio. SC Derbi ima status novajlije, ali svi znamo ko su Megi, Vinjales, gdje su igrali, kakav je igrač Kamenjaš, pa Pavlićević, dosta je i talenata. Neozbiljno je reći da nisu iskusni, meni nije iznenađenje što igraju dobro”, rekao je srpski stručnjak na klupi Cibone.

Bonus video: