"Studenti" bi da nastave seriju

Košarkaši SC Derbija večeras (21) gostuju Krki u 6. kolu Admiralbet ABA lige i jure četvrti trijumf

2803 pregleda 0 komentar(a)
Glavna karika u timu “studenata”: Kajl Vinjales, Foto: Savo Prelević
Glavna karika u timu “studenata”: Kajl Vinjales, Foto: Savo Prelević

Košarkaši SC Derbija imaju tri pobjede u prvih pet kola debitantske sezone u Admiralbet BA ligi, žele i četvrtu - pokušaće da je ostvare večeras (21) na gostovanju Krki u Novom Mestu. Start je obećavajući, ali tek je početak, rano je za zaključke...

- Jeste dobar, ali mi smo na parketu, nema nikakvog uzbuđenja. Pripremamo se za Krku, koja je naš rang i konkurent za opstanak u ligi, što je i dalje naš cilj - rekao je trener Andrej Žakelj.

Krka godinama opstaje u regionalnom takmičenju, a u ambijentu dvorane “Leon Štukelj” padaju favoriti. Ove sezone je u Novom Mestu pao i Mornar.

- Svima je teško u Novom Mestu. Krka ima iskustvo Stipčevića i Lapornika koji daju puno, a tu su i neki mladi igrači. Ozbiljan je to tim, sa dobrim trenerom. Trebaće nam puno koncentracije i energije da ih zaustavimo. Mi treba da radimo stvari koje znamo i nadamo se da će niz trajati. Moramo da smo fokusirani, nadamo se pobjedi, ali ako ne dođe - idemo dalje, s glavom gore, u slučaju da damo maksimum - istakao je Žakelj.

Domaćin u meč ulazi nakon teškog poraza od Partizana u Beogradu (47 razlike), ali taj poraz ne bi smio da zamaskira potencijal ekipe, koja na svom parketu uvijek igra neuporedivo bolje.

- Krka igra agresivno i tvrdo, u specifičnoj sali, u kojoj je, kada se napuni, veoma teško da se igra. To je mnogo opasna ekipa. Međutim, mi smo u dobroj formi. Mladi smo, zavisimo dosta od borbenosti i trčanja, mislim da to pokazujemo u dosadašnjem dijelu sezone i vjerujemo da ćemo da nastavimo - kazao je Andrija Slavković.

Slovenačka ekipa očekuje težak posao protiv “studenata”.

- Rival dolazi veoma motivisan i pun samopouzdanja. Moraćemo da učinimo sve da im “srušimo” samopouzdanje, da igramo maksimalno borbeno i sa velikom željom. Mnog toga u igri rivala zavisi od Kajla Vinjalesa, koji je fantastičan strijelac, ali i organizator. Tu su i Nikola Pavlićević, Flečer Megi, Kenan Kamenjaš, koji je oslonac i u napadu i u odbrani... Biće teško, ali mi mislimo samo o pobjedi - rekao je trener Krke Dalibor Damjanović.

Bonus video: