Džikić: Iznenađen sam kako smo odigrali; Golemac: Nestali smo sa terena

„Nijedan ozbiljan čovjek ne može da kaže da je ovo očekivao“, rekao je Aleksandar Džikić, koji nije mogao da računa na Vilija Rida, Edina Atića i Igora Drobnjaka, kao i duže odsutnog Danila Nikolića

11606 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kada je bilo najteže, kada je samo devet igrača moglo da nastupi, Budućnost Voli je odigrala najbolju utakmicu u sezoni.

Derbi 5. kola Evrokupa to nije bio, jer su Podgoričani na krilima maestralnog Džastina Kobsa savladali Cedevita Olimpiju čak 91:60.

„Da budem iskren, pomalo sam iznenađen kako smo odigrali. Na kraju je bila velika razlika, ali nijedan ozbiljan čovjek ne može da kaže da je ovo očekivao. Naša situacija je takva kakva je, neće se promijeniti za narednu utakmicu, a tokom FIBA 'prozora' nećemo imati osam reprezentativaca“, istakao je Aleksandar Džikić.

Na pitanje kada očekuje povratak Vilija Rida, Igora Drobnjaka i Edina Atića, trener Budućnosti je uzvratio kontrapitanjem oko Danila Nikolića:

„A Danila? Svi su brzo zaboravili da on fali, a on je mnogo važan igrač za ovu ekipu kako pravljena. Zato je Vajlijeva otvorenost da promijeni poziciju neprocjenjiva. Rid bi eventualno mogao da igra poslije 'prozora', Atić možda čak i bude nastupao za reprezentaciju, a Drobnjak je imao intervenciju na stopalu. To je moralo da se uradi, vidjećemo kolika pauza će biti, ali neće biti kratka. Čekamo i za Danila da vidimo još jednu kontrolu, da prvo planiramo oko povratka u normalan život, a poslije toga i na teren. Svjesni smo svi šta se dogodilo Stevanu Jelovcu, to je postala naša svakodnevica i to moraju svi da znaju. Za mene, kao trener, kao oca, to su mnogo neprijatne stvari“.

Povezani članci

17. Novembar 2021.

Maestro Kobs opet oduvao Cedevita Olimpiju

S obzirom na to da ima svega devet igrača na raspolaganju, Budućnost će morati da dovede pojačanje.

„Ne možemo ovako. Srećom, Đuka (Milutin Đukanović) trenira sa nama, on taj deseti. Ne smije da se zaboravi da je Jagodić-Kuridža igrao i pored povrede, da je stegnuo zube. To je neprocjenjiva stvar, svi koji vole Budućnost to moraju da cijene. Ovo su pravi momci“, rekao je Džikić, a onda najavio pojačanje tokom pauze zbog nastupa reprezentacija.

„Izaći ćemo na tržište, ali su specifični preduslovi koje želimo od igrača. Nećemo da srljamo, a jedini benefit od FIBA 'prozora' je što ostavlja prostor da pronađemo nešto što može da nam pomogne, da se uklopi u naš način rada i razmišljanja“.

Jurica Golemac je bio razočaran očajnim izdanjem svog tima.

„Budućnost je kontrolisala cijelu utakmicu, bila je jača, brža, fokusiranija. Nestali smo sa terena, nismo se borili, nismo dali lake koševe. U košarci, kada imate samopouzdanje, pogodite i neke teške šuteve, kao domaćin. Zato je i slavio velikom razlikom”, rekao je trener Ljubljančana.

Bonus video: