Budućnost u Turskoj, Micov: Nismo u najboljoj situaciji, moramo da se skupimo

U prvom dijelu sezone Budućnost je slavila 83:82

8886 pregleda 36 reakcija 2 komentar(a)
Vladimir Micov, Foto: KK Budućnost Voli
Vladimir Micov, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija sjutra završavaju grupnu fazu Evrokupa, gostovanjem Bursi i samo sa teorijskim šansama da ugrabe četvrto mjesto koje u osmini finala donosi duel kod kuće.

Nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu u Morači od Burga izvjesno je da će se "plavi" sa gostujućeg terena boriti za prolaz među osam najboljih.

"Nismo u najboljoj situaciji i raspoloženju zbog poraza koje smo doživjeli u prethodnom periodu. Izgubili smo željenu poziciju pred plej-of tako da zavisimo od drugih rezultata. U svakom slučaju, moramo da probamo da se skupimo i odigramo najbolje što možemo protiv ekipe koja se u poslednje vrijeme digla. Bursa igra sa kratkom rotacijom gdje prednjače dva Amerikanca na pozicijama dva i pet. Ukoliko njih uspijemo da iskontrolišemo možemo da se nadamo pobjedi", kazao je Vladimir Micov.

Bursa je, takođe, osigurala plej-of, u seriji je od četiri pobjede na evro-sceni, a ima trijumf manje od Budućnosti na tabeli grupe.

"Ekipa Bursaspora je u dobrom ritmu poslije poslednjeg prozora reprezentacija. Njihov novi igrač, Holand je odličan 'fit', dok i dalje koriste kraću rotaciju što im daje rezultate. Očekujemo da budu veoma agresivni u odbrani, da 'rašire' teren, i pokušaju da odsijeku naše bekove, za šta ćemo se pripremiti. Takođe, imaju dobre periode igre sa niskom petorkom na terenu, i to je još jedan izazov za nas. Naš cilj je da izađemo i igramo sa energijom, spremni da pomognemo jedni drugima, na oba kraja terena", kazao je trener Aleksandar Džikić.

U prvom dijelu sezone Budućnost je slavila 83:82.

Meč u Bursi igra se u utorak od 19 i 45.

Bonus video: