Budućnost potvrdila: Nećemo produžiti ugovor sa Džikićem, hvala i srećno

Najtrofejniji crnogorski klub to odlučio na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, koja je organizovana danas, jer je do sjutra, 15. juna, Budućnost imala opciju da se bez plaćanja „penala” rastane sa 51-godišnjim Beograđaninom

24884 pregleda 15 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Ono što je bilo jasno na kraju sezone, sada je potvrđeno - Aleksandar Džikić više nije šef stručnog štaba Budućnost Volija.

Iako je prošlog ljeta potpisao ugovor na 1+1 godinu, trener koji je 2018. donio pehar u ABA ligi nije zadovoljio apetite uprave, zbog čega je odlučeno da se ne iskoristi opcija o produžetku saradnje.

Najtrofejniji crnogorski klub je to odlučio na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, koja je organizovana danas, jer je do sjutra, 15. juna, Budućnost imala opciju da se bez plaćanja „penala” rastane sa 51-godišnjim Beograđaninom.

„Na vanrednoj sjednici Upravnog Odbora Budućnost Volija, donijeta je odluka da se ne produži ugovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Aleksandrom Džikićem. Naš klub se zahvaljuje treneru Džikiću i želi svu sreću i uspjeh u nastavku trenerske karijere”, piše u saopštenju kluba.

Sada nije pitanje samo ko će naslijediti Džikića, već i ko će igrati za „plave” naredne sezone, jer su pod ugovorom samo dvojica iz sastava koji je prije šest dana osvojio 14. titulu prvaka Crne Gore - Igor Drobnjak i Edin Atić.

Kendrik Peri je već potpisao za Unikahu, Džastin Kobs se oprostio nakon tri sezone, pitanje je da li će ostati Danilo Nikolić, Petar Popović, Zoran Nikolić, da li će kapiten Suad Šehović preći među funkcionere, šta će biti sa Markom Jagodić-Kuridžom...

A za poziciju trenera je, kao i uvijek, puno imena u opticaju. Zvezdan Mitrović i Duško Ivanović su nerealne opcije, a od crnogorskih trenera je slobodan još samo Petar Mijović, koji je otišao u drugoj polovini prošle sezone.

Od srpskih trenera, u opticaju su Vladimir Jovanović, koji se danas oprostio od Mege, i Nenad Čanak, a iz Španije stižu vijesti da se ponudio doskorašnji trener Gran Kanarije, Porfirio Fisak.

Bonus video: