Teodo i Lovćen u društvu košarkaških velikana

62 pregleda 0 komentar(a)
KK Teodo, Foto: KK Teodo
KK Teodo, Foto: KK Teodo
Ažurirano: 11.10.2017. 09:14h

Pored dva predstavnika u eliti (Budućnost Voli i Mornar), Crna Gora će u Teodu i Lovćenu 1947 imati i dva predstavnika (Sutjeska u kvalifikacijama nije uspjela da uveća broj naših timova u ovom takmičenju) u novoformiranoj Drugoj ABA ligi (takođe 12 timova), koja je startovala juče utakmicom između bivšeg prvaka Evrope iz 1979. godine, Bosne i Vršca, pobjednika ABA lige iz 2005. godine. Srpski tim je slavio 84:77...

Nakon nekoliko godina učešća u Balkanskoj ligi i prošlogodišnjeg plasmana u polufinale, Teodo će debitovati u novom regionalnom takmičenju, a na startu će danas dočekati slovenačku Rogošku (18 sati).

"Dočekujemo početak ABA lige spremni, učinili smo sve što smo mogli da se u ovom kratkom periodu pripremimo na najbolji mogući način. Prvo kolo je, trebaće nam još vremena da sve stvari u timu „legnu” na svoje mjesto. Najvažnije je da su svi igrači zdravi i potpuno spremni da istrče na parket sa željom da daju sve od sebe. Očekujem i da nam naša publika da punu podršku, „vjetar u leđa” i da nam uz fer i korektno navijanje budu šesti igrač na terenu", rekao je trener Zoran Glomazić, koji je ljetos naslijedio Miodraga Kadiju, koji je imao više nego uspješan period na klupi Tivćana.

Lovćen se vraća u regionalno takmičenje prvi put nakon sezone 2003/2004, iako će, doduše, igrati u drugom rangu, ali je i to velika inspiracija za klub kome je do prije nekoliko godina prijetilo gašenje. Cetinjani na startu gostuju slovenačkoj Krki (19), koja je prošle godine ispala iz elite ABA lige, a koja je osvajač Euročelendž kupa 2011. godine…

"Već u prvom kolu očekuje nas derbi. Igramo protiv kluba koji je godinama bio član ABA lige i koji je već dugo u samom vrhu slovenačke košarke. Imaju ambicije da se što prije vrate u najjači regionalni rang, a napravili su i tim sa kojim to žele da ostvare. Upravo duel protiv Krke za nas je odlična prilika da se izmjerimo sa jednom jakom ekipom, da vidimo trenutno stanje i nivo igre. Oscilirali smo u pripremnom periodu i to ne smijemo dopustiti u utakmici sa Krkom, ali i u narednim mečevima u Drugoj ABA ligi. Borbenost i želja za pobjedom moraju uvijek biti na najvišem nivou. Ako bude tako, onda ćemo pružati dobra izdanja, posebno kako prvenstvo bude odmicalo - ističe trener Lovćena 1947 Dragan Radović.

Poslije 22 kola ligaškog dijela u ligi u kojoj, između ostalih, igra još jedan bivši prvak Evrope, Split (1989, 1990, 1991), četiri prvoplasirane ekipe izboriće plasman na fajnl-for, koji će organizovati jedan od klubova učesnika. Pobjednik fajnl-fora izboriće direktan plasman u Prvu ABA ligu.

Bonus video: