Budućnost se kompletira, Kamenjaš i Lazić poručuju: Stepenica više za nas

Čekaju se srpski reprezentativac Marko Jagodić-Kuridža, Tre Bel-Hejns, koji je sa Kanadom učestvovao na Amerikupu, kao i posljednje pojačanje, Eron Vajt

8386 pregleda 4 komentar(a)
Kenan Kamenjaš, Foto: KK Budućnost Voli Youtube
Kenan Kamenjaš, Foto: KK Budućnost Voli Youtube

Nakon što je prvih dana priprema na raspolaganju imao samo nekoliko igrača iz prvog tima, trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović polako kompletira redove.

Ekipi su se juče priključili reprezentativci Bosne i Hercegovine - Edin Atić, Kenan Kamenjaš i Aleksandar Lazić, a danas će prvi trening pod vođstvom novog trenera odraditi članovi „crvenih” Petar Popović, Igor Drobnjak i Aleksa Ilić.

Čekaju se srpski reprezentativac Marko Jagodić-Kuridža, Tre Bel-Hejns, koji je sa Kanadom učestvovao na Amerikupu, kao i posljednje pojačanje, Eron Vajt.

Kamenjaš, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz SC Derbija, prokomentarisao je nastup „zmajeva” na Eurobasketu.

Njegov tim je savladao evropskog prvaka Sloveniju i Mađarsku, ali je porazima od Francuske (koju je nekoliko dana ranije savladao u kvalifikacijama za Mundobasket), Njemačke i Litvanije završio nastup u prvoj fazi.

„Bili smo u ‘grupi smrti’, odradili smo svaku utakmicu pošteno. Nakon pobjede nad Francuskom smo znali da možemo da igramo sa svima, falilo nam je malo sreće. Ponosni smo na rezultat, jer nam je falila pobjeda nad Litvanijom da prođemo”, rekao je 22-godišnji centar.

U sezoni 2020/2021, Kamenjaš je igrao za Spars i bio jedan od najboljih igrača ABA 2 lige, potom je sa SC Derbijem igrao u elitnom takmičenju regiona, a sada će nastupiti i u Evrokupu.

„Od početka karijere mi je želja bila da idem stepenicu po stepenicu, Budućnost je pravi korak za mene. Počastvovan sam što je stigao poziv ovako renomiranog kluba, velika je čast i zadovoljstvo što sam igrač Budućnosti”, poručio je Kamenjaš.

Nastup na Eurobasketu je prokomentarisao i njegov saigrač iz reprezentacije, Lazić.

„Veliko iskustvo za mene, prvi put sam igrao Evropsko prvenstvo. Imali smo jako tešku grupu, dali smo maksimum. Dvije pobjede nisu bile dovoljne, ali sam, sve u svemu, zadovoljan”.

Nekadašnji igrač Olimpije, Slovana, Škofje Loke, Dinamika, Mege i Primorske je prije dvije godine stigao u Crnu Goru i potpisao za Mornar. Sada će igrati u glavnom gradu.

„Drago mi je što sam postao novi igrač Budućnosti. To je novo iskustvo za mene, stepenica više u mojoj karijeri. Veoma je dobar osjećaj, potrudiću se da obradujem publiku i klub. Zna se da je ‘Morača’ vatren teren za svakog protivnika, nadam se da će podrška navijača biti velika”, poručio je 26-godišnji krilni košarkaš.

Bonus video: