Budućnost u Zadru, Jovanović: Moramo da pokažemo reakciju

"Plavi" žele da mini seriju od dva poraza prekinu protiv hita dosadašnjeg dijela sezone

2551 pregleda 1 komentar(a)
Foto: London Lions
Foto: London Lions

Košarkaše Budućnost Volija čeka treće uzastopno gostovanje u AdmiralBet ABA ligi, a nakon poraza od FMP-a i Igokee imaju obavezu da reaguju protiv još jedne ekipe za koju može da se kaže da je "domaćinska".

Podgoričani idu na megdan Zadru, hitu dosadašnjeg dijela, autsajderu koji je pred reprezentativnu pauzu savladao Crvenu zvezdu u Beogradu. I time potpisao otkaz treneru Vladimiru Jovanoviću kojeg je naslijedio crnogorski stručnjak Duško Ivanović.

Skor Zadrana 4-2 u prvih šest kola poziva na oprez "plave" koji u dvorani "Krešimir Ćosić" gostuju u subotu od 18 sati.

"Čeka nas veoma zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Moram da se osvrnem na meč sa Igokeom pred pauzu, jer je neophodno da pokažemo reakciju. Reprezentativna pauza je i nama "odnijela" potrebne treninge, jer veliki dio igrača nije bio sa nama", rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović i dodao:

"Zadar je nezgodan. Pokazao je do sada da može da ugrozi najbolje ekipe, pogotovo kod kuće. Zavisi dosta od šuta za tri poena, igra "široko" i jako brzo, a ključno je da zaustavimo igru protivnika u tranziciji, gdje ne dominiraju samo bekovi, već i igrači poput Luke Božića. Ima dosta stvari na koje moramo da obratimo pažnju, ali i da pokažemo pravu reakciju", istakao je Jovanović.

Marko Jagodić Kuridža je jedan od onih koji zbog obaveza u reprezentaciji Srbije jedno vrijeme nije bio sa ekipom.

"Naš protivnik je u dobrom ritmu, u vrhu je tabele i želi da pokaže da to nije slučajno. Mi poslije dva vezana poraza moramo da pokažemo karakter i da damo sve da slavimo u Zadru", rekao je Jagodić Kuridža.

Bonus video: