Sutjeska protiv Zlatibora, Vujačić: Motivisani smo, sve zavisi od nas

Nikšićani danas (15) igraju prvi meč na posljednjem "balonu" NLB ABA2 lige koji se održava u Širokom Brijegu. Za plasman u plej-of potrebna im je jedna pobjeda

4547 pregleda 3 komentar(a)
Vujačić i Vrbica, Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović
Vujačić i Vrbica, Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske danas (15) protiv Zlatibora igraju prvi meč na posljednjem "balonu" NLB ABA2 lige, koji se do nedjelje održava u Širokom Brijegu.

Nikšićani su u Široki doputovali sa skorom u sedam pobjeda i tri poraza i za plasman na završni turnir, koji se od 12. do 16. aprila igra u Domžalama potrebna im je jedna pobjeda.

Poslije utakmice sa Zlatiborom ekipu Darka Vujačića očekuju mečevi sa Krkom (petak od 18) i Slogom (nedjelja od 18).

„Neće biti lako, imajući u vidu da je ovo za nas najteži i najzahtjevniji ‘balon’. Igramo protiv jakih protivnika – Zlatibora, Krke i Sloge. Zlatibor i Krku možemo da svrstamo u prvi krug favorita za plasman u ABA ligu. Svi u ekipi znamo šta treba da uradimo, kako bismo obezbijedili plasman na završni turnir u Domžalama. Sve zavisi od nas, što je najbitnije. Idemo motivisani poslije utakmice u Bijelom Polju, koja je bila dobra uvertira za mečeve u Širokom Brijegu", rekao je Vujačić.

Sa ekipom nisu otputovali Vladimir Tomašević i Andrej Vulević.

"Nadam se najboljem izdanju – biće teško, jer igramo svaka dva dana. Treba ekipu spremiti i osvježiti, bez pritiska, da momci jednostavno uživaju u tim utakmicama i pokažu svoje najbolje izdanje. Spremićemo se najbolje što možemo. Očekujemo dobar rezultat", rekao je Vujačić.

Mašan Vrbica poručuje da će ekipa protiv Zlatibora ići na pobjedu kako bi poslije prve utakmice obezbijedila plej-of.

„Ovaj ‘balon’ je najteži. Očekujemo da dobijemo makar jednu utakmicu i matematički obezbijedimo plasman u plej-of. Već u prvom meču, protiv Zlatibora, ćemo pokušati da dođemo do pobjede i završimo posao“, poručio je Vrbica.

Bonus video: