Spasojević za "Vijesti" nakon titule sa Krkom: Dokazali smo da nam je mjesto u ABA ligi

Crnogorski košarkaš Radosav Spasojević sa Krkom osvojio NLB ABA2 ligu i plasirao se u elitni rang. Za “Vijesti” sumira utiske nakon završnog turnira u Domžalama

9099 pregleda 45 reakcija 5 komentar(a)
Spasojević sa peharom ABA2 lige, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Spasojević sa peharom ABA2 lige, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Nakon dvije sezone provedene u trećem mandatu u Sutjesci, Radosav Spasojević je prethodnog ljeta otišao iz rodnog Nikšića i potpisao za Krku.

Dolazak u ekipu koja je 2002. godine igrala finale tadašnje Goodyear lige, a ove sezone nastupala u drugom rangu regionalnog takmičenja, ispostavio se kao sjajan potez. Krilni centar je odmah postao član startne petorke, dobro igrao tokom čitave sezone i na kraju osvojio titulu u NLB ABA2 ligi - Krka je u nedjelju, u finalu završnog turnira u Domžalama, nakon produžetka savladala Helios (83:82), drugi put u istoriji osvojila ovo takmičenje (nakon 2018) i ekspresno se vratila i elitu.

- Ovo mi je drugi trofej u karijeri (osvojio Kup sa MZT-om, prim. a), ali mnogo miliji. Još smo pod utiscima. Igrali smo dobro tokom meča, vodili 10 razlike, a na kraju je posljednji napad odlučivao o pobjedniku i putniku u ABA ligu. Ne bi bilo nezasluženo ni da je Helios osvojio, ali mislim da smo mi dokazali da smo bolja ekipa. Čestitam igračima, trenerima i upravi na ovom uspjehu - sumira Spasojević utiske za “Vijesti”.

Spasojević na polufinalnoj utakmici sa Podgoricom
Spasojević na polufinalnoj utakmici sa Podgoricomfoto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Krka je regularni dio sezone završila na 2. mjestu sa skorom 10:3, a na završni turnir stigla kao favorit, iako u timu nije bilo Jurija Macure i Roberta Jurkovića, bitnih igrača pod košem.

- Ove sezone ni na jednom meču nismo bili kompletni. Uvijek je neko nedostajao - jedan, dva, nekada i više igrača. Na završnom turniru nije bilo Macure i Jurkovića, koji bi nam mnogo pomogli da su igrali. Svi smo se pomjerili za jednu poziciju, pa sam u više navrata morao da igram na poziciji pet, što mi nije prirodno. Snašli smo se. Niko ne gleda lični, već klupski interes. Željeli smo da ostvarimo dobar rezultat i na kraju uspjeli.

Spasojević je u ABA2 ligi prosječno bilježio 11,8 poena i 3,9 skokova za skoro 27 minuta na terenu.

- Zadovoljan sam sezonom. Svaka promjena prija. Prijalo mi je novo okruženje. Dosta sam godina igrao ABA2 ligu. U početku nisam bio zainteresovan da potpišem za Krku, ali sam znao da je riječ o dobrom i organizovanom klubu, koji ima visoke ambicije, što me je na kraju i privuklo da dođem u Novo Mesto. Žao mi je što ovo nisam uspio sa Sutjeskom da ostvarim, ali možda bude prilike drugi put - poručio je Spasojević.

Spasojević u duelu sa Tiborom Mirtičem (Helios) na 'balonu' u Banjaluci
Spasojević u duelu sa Tiborom Mirtičem (Helios) na "balonu" u Banjalucifoto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Krka je dobro organizovan klub, uslovi su odlični.

„Klub je dobro organizovan. Farmaceutska firma Krka finansira dosta sportova. Ove godine su uložili koliko su mislili da je potrebno da ostvare dobar rezultat. Jedino što bih volio to je da naprave svoju salu. Krka svoje utakmice igra u školskoj sali ‘Leon Štukelj‘. Kad bi napravili svoju dvoranu to bi bilo bolje i ljepše. Što se tiče ostalih stvari bilo je uživanje igrati i trenirati“, iskren je Spasojević.

Sezona još nije završena. Ekipa iz Novog Mesta je lider domaćeg šampionata, a ukoliko regularni dio završi na prvom mjestu izbjegla bi Cedevita Olimpiju do finala.

- Tu je cilj da idemo do finala, gdje bi nas čekala Cedevita Olimpija. Opet ćemo morati da igramo sa Heliosom, ali u ovom trenutku nismo time opterećeni. Ostvarili smo primarni cilj, plasirali se u ABA ligu. Idemo korak po korak, sve će biti kako treba.

Nikšićaninu ugovor ističe na ljeto.

- Potpisao sam na jednu sezonu. Pričaću sa upravom da vidim šta i kako dalje. Odgovaralo bi mi da ostanem, ali sve zavisi kako će se odvijati situacija. Rano je još da pričam o tome. Brzo će se sve znati - poručio je Spasojević.

Novo Mesto je na sjajnoj lokaciji

Novo Mesto nalazi se između Ljubljane i Zagreba. Krzo grad protiče rijeka Krka, a mjesto se, kaže Spasojević, nalazi na sjajnoj lokaciji.

- Novo Mesto je mali, sređen grad. Nema previše dešavanja, što je dobro ako želite da se usredsredite, da razmišljate samo o sportu. Međutim Novo Mesto je dobro pozicionirano - do Zagreba vam treba nepunih sat vremena, do Ljubljane 40 minuta, a do Trsta sat i po. Ako imate auto brzo dođete do gradova koji su lijepi i imate šta da vidite - zaključio je Spasojević.

Bonus video: