Nikolić: Želim crnogorske igrače u Sutjesci i više od samog učešća u ABA 2 ligi

"Posebno mi je milo, jer sam u klubu sa bogatom tradicijom koji je u vrhu tamošnje košarke, ali igra i ABA 2 ligu. Naše ambicije se poklapaju, Sutjeska i ja želimo više od samog učešća u ABA 2 ligi"

6846 pregleda 7 komentar(a)
Nikolić, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Nikolić, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Sutjeska u nove avanture ulazi sa novim trenerom - Dragan Nikolić nedavno je imenovan za novog šefa struke košarkaškog kluba iz Nikšića, a kako najavljuje u ekipi će željeti što više mladih crnogorskih igrača.

"Novi trener dovodi i neke nove igrače, ali moja želja je da to budu igrači iz Crne Gore", poručio je Nikolić za "Mozzartsport".

Smatra da ima dovoljno potencijala među crnogorskim košarkašima.

"U Crnoj Gori važi pravilo da za jedan klub mogu igrati četvorica stranaca, ali Sutjeska ima dobru bazu domaćih igrača koji iza sebe imaju dobre partije. Volio bih da ih sve zadržimo", dodao je Nikolić.

Nikolić je kroz karijeru vodio Ušće, Mladost Zemun, Proleter, Tamiš, beogradski Radnički, Metalac iz Valjeva, Karpoš Sokoli, poljski Košalin, Igokeu, Borac iz Banjaluke, MZT Skoplje, a prvi put će se oprobati i u Crnoj Gori.

"To mi je posebno drago jer sam vodio ekipe iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine… Posebno mi je milo, jer sam u klubu sa bogatom tradicijom koji je u vrhu tamošnje košarke, ali igra i ABA 2 ligu. Naše ambicije se poklapaju, Sutjeska i ja želimo više od samog učešća u ABA 2 ligi. Ambicije će biti nešto više", jasan je Nikolić.

Na klupi Sutjeske Nikolić je zamijenio Darka Vujačića.

"Sa Borcem iz Banja Luke sam upoznao ljude iz Nikšića, shvatio sam da se radi o sjajnim ljudima, sa sportskim manirima i sa velikim sportskim ambicijama", zaključio je Nikolić.

Bonus video: