Jordan: Duverioglu ne može sam

Predstavljamo učesnike Mundobasketa

8362 pregleda 1 komentar(a)
Ahmet Duverioglu, Foto: FIBA
Ahmet Duverioglu, Foto: FIBA

Prvi put u istoriji Jordan je vezao dva plasmana na Mundobasket. Prolazak u narednu rundu biće nemoguća misija, ali barem postoje naznake za bolji plasman nego 2010. ili 2019. godine.

Centar Ahmet Duverioglu, nekadašnji član Fenerbahčea, sada igrač Burse, bio je jedan od najdominantnijih igrača na prethodnom SP, a 34 ubačena poena protiv Dominikanske republike bila su rekord turnira.

Osim Duverioglua, postoji još nekoliko imena bez kojih je nemoguće zamisliti jordanski košarkaški tim. Zaid Abas je legenda tamošnje košarke i ne pokazuje znake usporavanja, iako će za dva mjeseca napuniti 40 godina. Na horizontu je i nova zvijezda, 26-godišnji Fredi Ibrahim, koji je rođen u Americi, a znaju za njega svi koji prate azijsku košarku. Ipak, mnogo toga zavisi od Duverioglua.

“Ratnici”, kako je nadimak Jordana, su svjesni da nemaju mnogo šansi u grupi B, ali na Mundobasket gledaju drugačije - kao šansu da se dodatno dokažu i predstave svijetu, barem kroz mečeve razigravanja za plasman od 17. do 32. mjesta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: