Morača ostaje neosvojiva za "pantere": Ušli smo u mini seriju, želimo pobjedu pred našim navijačima

ABA, 11. kolo: Budućnost protiv FMP-a juri treći trijumf zaredom, subota od 19 sati

4337 pregleda 0 komentar(a)
Imamo kvalitet: Brendon Pol, Foto: ABA
Imamo kvalitet: Brendon Pol, Foto: ABA

Nakon burnog perioda na startu sezone "plavo-bijeli" su konačno uplovili u nešto mirnije vode...

Košarkaši Budućnost Volija poslije pobjeda nad Borcem i Litkabelisom u gostima sada žele novi trijumf pred svojim navijačima - u "Moraču" sjutra (subota, 19h) stiže FMP Železnik.

Meč 11. kola AdmiralBet ABA lige biće tako prilika da momci Andreja Žakelja uđu u mini seriju, ali i da sačuvaju "Moraču" neosvojivom za "pantere", koji u našoj najvećoj dvorani Budućnost nisu savladali od 2008. godine.

"Sigurno da će FMP izaći na teren dobro pripremljen za nas - dosta ekipa dolazi u Podgoricu i želi da se dokaže i slavi", upozorio je Brendon Pol, bek Budućnosti.

Crnogorski prvak je u ovu sezonu ušao sa kvalitetnim sastavom, koji je dodatno pojačala najnovija akvizicija Jogi Ferel - momak iz Indijane to je pokazao već na debiju protiv Litkabelisa.

"Očigledno smo ekipa koja zna da ima dosta kvaliteta, ušli smo u mini seriju sa dvije vezane pobjede, odigrali smo dobro u prethodne dvije utakmice, ali ima još stvari koje moramo da popravimo. Zato je važno da izađemo na teren fokusirani kako bismo smo slavili u subotu pred domaćim navijačima", dodao je Pol.

Pečat Andreja Žakelja, koji je na klupu Budućnost stigao prije manje od mjesec, polako počinje da se vidi.

"Analizirali smo posljednje dvije utakmice i može se reći da ima i dobrih stvari, ali i stvari na koje moramo da obratimo pažnju i da budemo bolji već od meča protiv FMP-a", jasan je slovenački stručnjak.

O rivalu iz beogradskog predgrađa kaže...

"Radi se o veoma neugodnom protivniku, mislim da njihov rezultat ove sezone nije mjerilo kvaliteta koji posjeduju. Mlad su tim, veoma agresivan, brz i očekujemo da tako i nastupe u sjutrašnjem meču. Mislim da je do nas da se spremimo koliko je to moguće, da imamo fokus i energiju iz prethodnih mečeva. Ukoliko ti segmenti budu prisutni i na nivou mislim da pobjeda ostaje kod kuće", jasan je Žakelj.

ABA, 11. kolo

Petak

18.00h Krka - Igokea

20.00h Zadar - Borac

Subota

17.00h Mornar Barsko zlato - Cedevita Olimpija

19.00h Budućnost Voli - FMP

Ponedjeljak

18.00h Mega - Crvena zvezda

20.00h Partizan - SC Derbi

Ranije

Cibona - Split 81:73

Standings provided by Sofascore

Bonus video: