Simonović: Svaka pobjeda dragocjena, Švedska prioritet u ovom "prozoru"

Košarkaši Crne Gore u četvrtak (19.30h) protiv svjetskog prvaka Njemačke u Ludvigsburgu počinju kvalifikacije za Eurobasket, sjutra (utorak) prvi put će trenirati u kompletnom sastavu - "prozor" zatvaraju u nedjelju (19h) protiv Švedske u Podgorici

6073 pregleda 2 komentar(a)
Simonović, Foto: FIBA
Simonović, Foto: FIBA

Još tri dana ostala su do početka kvalifikacija za Eurobasket, a Crna Gora još nije odradila trening u kompletnom sastavu.

Košarkaši naše zemlje u četvrtak protiv svjetskog prvaka Njemačke u Ludvigsburgu počinju bitke za plasman na Evropsko prvenstvo, na okupu su od subote, a tek sjutra (utorak) - kada stignu Kendrik Peri i Dino Radončić - selektor Boško Radović će na treningu moći da računa na sve igrače.

"Neki od saigrača imali su duže klupske obaveze, zbog čega je bilo nemoguće u početku da radimo i trening pet na pet", objasnio je naš centar Marko Simonović za sajt KSCG.

Start kvalifikacija teško je mogao da bude teži - rival je selekcija koja je u septembru pokorila planetu i koja će imati vjetar u leđa sa tribina.

"Jasno je da nema mnogo vremena za pripremu prve utakmice sa Njemačkom, ali vjerujem da ćemo dati sve od sebe da ostavimo što bolji utisak na startu kvalifikacija", dodao je Simonović.

O Njemačkoj ne treba mnogo trošiti riječi - neće biti NBA igrača, ali tu je mnogo onih koji igraju Evroligu.

"Znamo da nas očekuje veoma kvalitetna ekipa, a samim tim znamo da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo bili u egalu sa takvom ekipom - ne sumnjam da ćemo se svi potruditi da budemo na što većem nivou", kaže centar Bešiktaša.

Osim Njemačke rivali našem nacionalnom timu biće još Švedska i Bugarska - kartu za Eurobasket neće dobiti samo najlošija selekcija u grupi.

"Sigurno da neće biti lako, jer se radi o jako zahtjevnoj grupi, gdje će svaka pobjeda biti dragocjena", naglasio je Simonović.

A, skandinavska selekcija u Podgoricu stiže već u nedjelju (19h).

"Iskren da budem naš prioritet u ovom 'prozoru' svakako je meč sa Švedskom u Podgorici, gdje moramo da damo maksimum", ne krije Simonović.

Crna Gora će kroz prve bitke morati bez tri super važna igrača - Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Nikole Ivanovića.

"Nije lako, ali navikli smo, jer nije prvi put da igramo kvalifikacije. Ekipa je mlada, nedostaju nam tri najiskusnija igrača, ali moramo da damo maksimum i da ispunimo ono što se od nas očekuje", zaključio je Simonović.

U Bešiktašu pronašao pravi ritam

Marko Simonović je nakon izazova u NBA ligi prošlog ljeta iz Čikaga stigao u Crvenu zvezdu, da bi nedavno obukao dres turskog Bešiktaša.

"Uklopio sam se dosta dobro i brzo. Poslije promjena, mislim da sam ušao u prvi ritam, a na posljednjih nekoliko mečeva igrao sam baš dobro, tako da mogu biti zadovoljan formom", istakao je Simoović.

Bonus video: