Ludvigsburg sprema spektakl za prvaka svijeta; Radović: Pokazali smo već da znamo kako do velikih pobjeda u gostima

Košarkaši Crne Gore sjutra (četvrtak, 19.30h) protiv Njemačke u gostima otvaraju kvalifikacije za Eurobasket

8059 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore tokom treninga u MHP areni, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore tokom treninga u MHP areni, Foto: KSCG

Njemačka je 10. septembra prošle godine u Manili krunisana u novog košarkaškog vladara, sedam dana ranije Crna Gora je na istom mjestu pobjedom nad Grčkom potpisala 11. mjesto i najbolji plasman na velikim takmičenjima u istoriji.

Prvi put od tada na parket će i jedna i druga reprezentacija, u direktnom okršaju na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025 - košarkaši Crne Gore sjutra (četvrtak) od 19.30 u Ludvigsburgu igraju protiv svjetskog prvaka.

"MHP arena" u ovom gradu na jugu Njemačke sprema spektakl za prvi meč Njemačke nakon nezaboravnih dana na Filipinima, ali za takav ambijent žive i naši košarkaši.

"Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nismo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima", poručio je nakon prvog treninga u "MHP areni" selektor Boško Radović. "Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i igračima i meni to više odgovara - da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju".

Za razliku od Mundobasketa oba tima će sada nastupiti i dosta drugačijim sastavima - Crnoj Gori nedostaju Bojan Dubljević, Nikola Vučević i Nikola Ivanović, do će od igrača koji su Njemačku odveli do svjetskog trona sada tu biti samo David Kramer iz Granade.

"Iako možda nije u najboljem sastavu, čeka nas ozbiljan protivnik, selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka ozbiljna i agresivna ekipa u oba pravca", naglasio je Radović.

Šta bi bio recept za takvog rivala?

"Zbog svega što sam naveo moraćemo puno da radimo kako bismo bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe", jasan je Radović.

Osim Njemačke, naš nacionalni tim tokom prvog "prozora" igraće i protiv Švedske (19h) u nedjelju u "Morači".

"Sada smo maksimalno fokusirani na prvi meč, odnosno na Njemačku", istakao je crnogorski selektor.

Rival Crne Gore u kvalifikacijama biće i Bugarska, a plasman na Eurobasket koji naredne godine zajedno organizuju Kipar, Finska, Poljska i Letonija izboriće tri najbolje ekipe iz grupe.

Grupa C

Četvrtak

19.00h Švedska - Bugarska

19.30h Njemačka - Crna Gora

Nedjelja

17.00h Bugarska - Njemačka

19.00h Crna Gora - Švedska

Bonus video: