Nikolić: Njemačka je favorit, borićemo se, od prvog minuta krećemo jako

Zoran Nikolić ponovo u reprezentaciji Crne Gore, nakon što je propustio prethodni Mundobasket. Crna Gora sjutra (19:30) na startu kvalifikacija za Eurobasket gostuje Njemačkoj

6925 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Nikolić u dresu reprezentacije, Foto: FIBA
Zoran Nikolić u dresu reprezentacije, Foto: FIBA

Prethodnog ljeta košarkaška reprezentacija Crne Gore je na Mundobasketu na Filipinima igrala u najjačem sastavu.

Selektor Boško Radović je nakon četiri godine mogao da računa na NBA zvijezdu Nikolu Vučevića, u timu su bili Bojan Dubljević, Nikola Ivanović, Nemanja Radović... Iskusni igrači, stubovi reprezentacije, koji su godinama nosili nacionalni tim na velikim takmičenjima.

Ipak, jedno ime je nedostajalo. Na spisku putnika nije bilo Zorana Nikolića, koji je imao bitnu ulogu u kvalifikacijama za to prvenstvo.

Nikšićanin je odlučio da se posveti individualnom radu i preskoči okupljanje, kako bi što bolje dočekao klupsku sezonu. Selektor Radović je tada izjavio da je pokušao da ga ubijedi da se priključi ekipi, da bi Nikolić bio među sigurnijim putnicima za Manilu, ali na kraju do toga nije došlo.

Nekoliko mjeseci kasnije Nikolić je ponovo u reprezentaciji. Nakon dobrog početka sezone u Igokei, gdje je bio jedan od najboljih igrača, Nikšićanin je u decembru napustio Laktaše, jer je uprava Igokee, nakon eliminacije iz FIBA Lige šampiona, odlučila da smanji budžet. Centar je karijeru nastavio u Vojvodini, gdje je nastavio sa dobrim partijama, koje će pokušati da prenese i u reprezentaciju, koja sjutra (19:30) u Ludvigzburgu protiv Njemačke igra prvi meč u kvalifikacijama za Eurobasket.

"Nakon mini priprema u Podgorici, odradili smo dva treninga u Njemačkoj i spremamo za sjutrašnji duel na premijeri novih kvalifikacija. Znamo šta nas čeka, znamo kako igra ova ekipa. Imaju taj neki sistem, dugo godina slično igraju. Ne treba posebno trošiti riječi o Njemcima, naravno da su favoriti, ali na nama je da izađemo na teren da se borimo. Nećemo se predati unaprijed", poručio je Nikolić.

Nikolić je svjestan kvaliteta sjutrašnjeg rivala, ali vjeruje da naš nacionalni tim može potajno da se nada iznenađenju.

"Imaju kvalitetnu ekipu, iako zbog objektivnih razloga ne mogu biti u najjačem sastavu, ali imaju dosta evroligaških igrača, tako da moramo biti pažljivi. Moramo biti od starta fokusirani i veoma je bitno da smo u igri sve vrijeme, jer bismo na taj način imali šansu da ih iznenadimo. Od prvog minuta krećemo jako i vidjećemo šta će nam taj meč donijeti", naglasio je član Vojvodine.

"MHP arena" će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, Njemačka igra prvu utakmicu nakon istorijske titule u Manili.

"Sigurno da će dvorana biti ispunjena. Njemci prave dobar ambijent, ali to treba da nam bude dodatni motiv. Cijela ta atmosfera donosi veću draž, pa i važnost, a takav ambijent treba da nas stimuliše da prikažemo što bolju partiju i da uživamo u dobroj košarci", jasan je Nikolić.

Bonus video: