Crna Gora želi da uživa u Ludvigsburgu: Uvijek je ljepše kada igramo pred punim tribinama

Košarkaši Crne Gore večeras (19.30h) protiv svjetskog prvaka Njemačke u gostima otvaraju kvalifikacije za Eurobasket

3183 pregleda 2 komentar(a)
Radončić, Foto: FIBA
Radončić, Foto: FIBA

Crna Gora bez Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Nikole Ivanovića, Njemačka samo sa jednim svjetskim prvakom iz Manile Davidom Kramerom.

Međutim, ni to ne mijenja činjenicu da se radi o veoma važnoj utakmici, kao i da će Njemci u Ludvigsburgu učiniti sve da na tribinama "MHP arene" bude spektakl kakav zaslužuje šampion planete.

Vrijeme je za start kvalifikacija, vrijeme je za prve bitke ka Eurobasketu 2025 - košarkaši Crne Gore večeras od 19.30 sati igraju protiv Njemačke.

"Za domaćina je ovo prvi meč nakon osvajanja Svjetskog prvenstva, pa iako su sada u drugačijem sastavu vrlo dobro znamo da je to ekipa koja je sastavljena od mnogo evroligaških igrača. Upravo zbog toga očekujemo veoma težak meč u lijepoj i pravoj košarkaškoj atmosferi", poručio je Dino Radončić.

Krilni košarkaš Crne Gore i Bajerna kao neko ko nastupa u Njemačkoj dobro poznaje ambijent u kojem će se večeras igrati.

"Očekuje se puna dvorana i sjajaj ambijent, a nama je svakako mnogo ljepše da igramo pred punim tribinama, pred mnogo navijača. Vjerujem da ćemo uživati i naravno da ćemo nastaviti dobar kontinuitet koji imamo posljednjih godina", dodao je Radončić.

Ekipa Boška Radovića u utorak veče je stigla na jug Njemačke, a nakon jučerašnja prva dva treninga u kompletnom sastavu iskorostila je i da na dan utakmice osjeti ambijent "MHP arene".

I za domaćina, kao i za Crnu Goru, ovo će biti prvi meč nakon septembra i Mundobasketa na kojem je Njemačka postala šampion svijeta, a naš nacionalni tim stigao do najboljeg plasmana u istoriji - 11. mjesta.

U grupi C kvalifikacija nalaze se još Švedska i Bugarska, a plasman na Eurobasket izboriće tri najbolje selekcije.

Grupa C

Danas

19.00h Švedska - Bugarska

19.30h Njemačka - Crna Gora

Nedjelja

17.00h Bugarska - Njemačka

19.00h Crna Gora - Švedska

Bonus video: