Radončić: Sramotan odnos protiv Njemačke, ali ne treba da padamo; Žugić: Nije bilo dobro, protiv Švedske jurimo pobjedu

Košarkaši Crne Gore na startu kvalifikacija za Eurobasket poraženi od svejtskog prvaka, popravni u nedjelju (19h, ulaz slobodan) u Podgorici protiv Švedske

13350 pregleda 52 reakcija 9 komentar(a)
Žugić na meču sa Njemačkom, Foto: FIBA
Žugić na meču sa Njemačkom, Foto: FIBA

Prespavanih skoro šest minuta u "MHP areni", minus 21 u jednom trenutku, povratak početkom posljednje četvrtine (58:52) i na kraju potop...

Košarkaši Crne Gore poraženi su u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket od Njemačke u Ludvigsburgu (85:61), ali ako neki poraz u ovom ciklusu i može da bude oprošten onda je to svakako na terenu svjetskog prvaka - bez obzira u kojem sastavu bio.

Posebno jer već u nedjelju momke Boška Radovića očekuje možda i najvažniji meč kvalifikacija - protiv Švedske u "Morači".

"Sramota je kakav smo odnos na ovom meču imali prema dresu, prema saigračima, stručnom štabu, ali siguran sam da će sve biti bolje u nedjelju", poručio je Dino Radončić.

Košarkaš Bajerna vjeruje da će u našoj najvećoj dvorani sve biti bolje.

"Desila nam se ova utakmica, ali ne treba da padamo - glavu gore, jer slijedi meč protiv Švedske, a to je jako bitna utakmica. Jedan poraz sigurno neće odlučiti ko smo i šta smo - siguran sam da možemo bolje i iskoristio bih priliku da pozovem sve navijače da nas podrže u nedjelju i da se tada svi zajedno radujemo", dodao je Radončić.

Radončić i Kendrik Peri tokom meča sa Njemačkom
Radončić i Kendrik Peri tokom meča sa Njemačkom foto: FIBA

Baš kao Radončić i Fedor Žugić je na neki način bio domaćin u Ludvigsburgu - bek Crne Gore prošle godine je sa Ulmom bio šampion Njemačke, dok ove sezone nosi dres Getingena.

"Znali smo kako igraju Njemci i da će željeti meč da pretvore 'u tuču', da će biti dosta ofanzivnog skoka i guranja, ali i da smo došli u Njemačku, u grad koji je košarkaški nastrojen, pa je bilo očekivano da će biti teško", istakao je Žugić.

Zvuči nestvarno, ali prve poene Crna Gora je postigla nakon pet minuta i 50 sekundi.

"Loše smo ušli u meč, izbacili su nas iz našeg sistema, a nismo odgovorili već smo bili previše mekani", naglasio je Žugić.

Serija Crne Gore u drugom poluvremenu mogla bi da bude najava dobrih stvari u meču sa Švedskom.

"Naravno, bilo je i dobrih stvari u meču sa Njemačom - uspjeli smo da napravimo dobru seriju, da se totalno vratimo u meč - taj povratak svakako donosi optimizam, jer smo vidjeli da možemo sa velikim reprezentacijama da se nosimo. Nije ta serija predugo trajala, ali je pokazala da kada smo na našem nivou možemo da igramo sa svima", jasan je Žugić.

Slijedi Švedska koja je na startu kvalifikacija u Partileu, predgrađu Geteborga, bila bolja od Bugarske (84:70).

"Svjesni smo da protiv Njemačke to nije izgledalo najbolje, ali sada smo već fokusirani na duel sa Švedskom gdje idemo da napravimo dobar rezultat", zaključio je Žugić.

Nedjeljni meč sa Švedskom počinje u 19 sati, a ulaz na tribine "Morače" je besplatan.

Grupa D

1. kolo

Švedska - Bugarska 84:70

Njemačka - Crna Gora 85:61

2. kolo, nedjelja

17.00h Bugarska - Njemačka

19.00h Crna Gora - Švedska

Standings provided by Sofascore

Bonus video: