Šampion stiže u „Moraču”: Prvo od tri finala za SC Derbi

„Studenti” dočekuju Partizan u 24. kolu AdmiralBet ABA lige (17 sati) i nastavljaju borbu za plej-of. „Crno-bijeli” se, s druge strane, bore za drugo mjesto pred doigravanje

15346 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Period je sezone u kojem je praktično svaka utakmica presudna, a košarkaši SC Derbija jedan od najvažnijih mečeva igraju protiv aktuelnog šampiona - Podgoričani od 17 sati dočekuju Partizan u 24. kolu AdmiralBet ABA lige i sanjaju veliki trijumf koji bi ih primakao plej-fou regionalnog takmičenja.

Doduše, sve i da savladaju velikana „studente” čeka još mnogo posla (jer u posljednja dva kola igraju protiv Budućnost Volija i Crvene zvezde), ali današnja pobjeda bi svakako mogla da bude kapitalna.

„Gledajući raspored koji imamo do kraja, neko bi rekao da smo već otpisani. Međutim, nećemo se predati dok god imamo šanse za plej-of. Svi znamo ko je Partizan i da je jedan od favorita za titulu u ABA ligi”, rekao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

SC Derbi je svakako tim koji ne leži izabranicima Željka Obradovića.

Prošle godine ga je maltene minut dijelio da eliminiše „crno-bijele” i napravi senzaciju nad senzacijama u četvrtfinalu plej-ofa (Partizan je kasnije osvojio titulu), a na startu ove je tim koji je vodio Andrej Žakelj - prije nego je preuzeo Budućnost - osvojio istorijski trofej u Superkupu tako što je u finalu u “Morači” nadigrao Beograđane.

„Veoma je teško igrati protiv Partizana. Ima igrače koji se odlično kreću bez lopte i brzo kažnjavaju svaku grešku odbrane rivala. Partizan je jedna od boljih, ako ne najbolja šuterska ekipa u Evroligi. Naravno, taj talenat kad se spoji sa trenerom Obradovićem, dobije se najbolji napad. Moramo da se borimo za svaku loptu ako želimo da iznenadimo. Ne smijemo da im prepustimo lagane poene iz tranzicije i na svaki defanzivni skok moramo da idemo kao da je skok za trijumf”, istakao je Jakara.

SC Derbi ne zavisi od sebe u finišu u borbi za doigravanje, tu privilegiju je izgubio porazom u prošlom kolu od Mege u Beogradu.

„Protiv ovakvih ekipa kao što je Partizan moramo da odigramo bez greške i sa velikom energijom ako mislimo da slavimo. Motivacije ne nedostaje, spremni smo i željni da se nadigravamo sa kvalitetnijim protivnikom”, poručilo je krilo SC Derbija Mateo Drežnjak.

I Partizanu je ovaj okršaj veoma bitan. Bori se za drugo mjesto pred plej-of i ako slavi imaće isti učinak (18 pobjeda i šest poraza) kao Budućnost koja je u četvrtak izgubila u Železniku.

„Plavi” i „crno-bijeli” za sedam dana u „Morači” igraju ključni meč za poziciju broj dva...

Partizan je u Podgoricu doputovao nakon dva evroligaška meča u Evroligi - pobijedio je Baskoniju i izgubio od Reala, pa ga do kraja čeka velika borba da se plasira u plej-in elitnog evropskog takmičenja.

„Nakon Evrolige je na redu ABA liga. Kao i uvijek, mijenjamo čip, uz maksimalno poštovanje prema SC Derbiju o kojem se sve zna. To je ekipa koja zaista igra veoma dobro, napravila je podvig osvajanjem Kupa Crne Gore i ima naš respekt”, rekao je Željko Obradović.

Pred duel sa SC Derbijem je oprezan i Danilo Anđušić.

„Cilj nam je da budemo drugi pred plej-of i ne smijemo da potcijenimo Derbi koji nas je savladao na startu sezone u Superkupu. Ne smijemo da zaboravimo ni da nam je napravio probleme prošle sezone, tako da moramo maksimalno da pristupimo meču”, kazao je Anđušić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: