WABA liga: Budućnost ispustila plus 14, Cinkarna odbranila titulu

Ekipa Vladana Radovića večeras u finalu izgubila od Cinkarne Celje - 64:59

18134 pregleda 18 komentar(a)
Ekipa Budućnosti, Foto: Facebook/ŽKK Budućnost Bemax
Ekipa Budućnosti, Foto: Facebook/ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaksa nisu uspjele da osvoje titulu u WABA ligi - ekipa Vladana Radovića je večeras u finalu, u Podgorici, izgubila od Cinkarne Celje 64:59.

Treći put zaredom ove ekipe su se sastale u finalu u Podgorici, a treći put je slovenački tim bio bolji. Cinkarna je odbranila trofej, stigla do pete titule u regionalnom takmičenju i na prvom mjestu vječne liste se izjednačila sa Šibenikom. Budućnost ima tri pehara.

Nakon prve četvrtine, u kojoj su se ekipe smjenivale u vođstvu, Budućnost je u drugoj preuzela kontrolu i poslije trojke Nikoline Ilić stigla do 10 poena prednosti - 29:19.

Od tog trentuka pa do posljednjih pet minuta utakmice "vučice" su imale prednost, u jednom trenutku i maksimalnih plus 14 (35:21), kontrolisale su utakmicu, ali je, kako se meč bližio kraju, slovenačka ekipa bila agresivnija i čvršća.

Cinkarna je u četvrtoj četvrtini napravila seriju 9:0 za 64:59 i stigla do titule. Budućnost je posljednje poene postigla pet minuta i 41 sekundu prije kraja meča.

Najefikasnija kod Budućnosti bila je Dragana Domuzin sa 17 poena. Anastasija Drobnjak i Ksenija Šćepanović su imale po 14.

Kod Cinkarne se istakla Lea sa Bartleme sa 18 poena.

Bonus video: