Basketaši Podgorice Kodio osvojili turnir u Beogradu

Igrač podgoričkog tima Petar Ivanović izabran je za MVP košarkaša turnira

4047 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica Kodio, Foto: Vidoje Manojlović
Podgorica Kodio, Foto: Vidoje Manojlović

Basketaši Podgorice Kodio najavljuju još jednu uspješnu sezonu.

Ekipa u sastavu Miloš Jovanović, Marko Raičević, Petar Ivanović i Vaso Popović, sa novim članom tima Aleksom Vujadinovićem, trijumfovala je na turniru preseason lige Beograda i obezbijedila plasman na finalni turnir, koji će se u glavnom gradu Srbije igrati 27. i 28. aprila.

Na putu ka prvom mjestu ekipa iz Podgorice pobijedila je Palkis 21:16, Strugi takođe 21:16, zatim ekipu AK Sekulić u četvrtfinalu 22:18, u polufinalu je pobijeđen Sombor Džoker 21:14 i na kraju, u finalu, Banana - 21:17.

Igrač podgoričkog tima Petar Ivanović izabran je za MVP košarkaša turnira.

Petar Jovanović
foto: Vidoje Manojlović

“Zadovoljni smo prikazanim na turniru jer smo još u periodu testiranja novih ideja i zamisli, kada je igra u pitanju. To je ujedno bio i glavni cilj ovog turnira. Drago nam je što smo imali priliku da gostujemo dobrim ekipama i da budemo dio jako dobro organizovanog turnira dosta prije početka prave sezone”, rekao je kapiten ekipe Miloš Jovanović.

Podgorica Kodio će se za nastavak sezone uigravati sa trenerom Dušanom Gojnićem.

“Pred nama su tri sedmice jakih priprema, koje će predvoditi Dušan Gojnić. Sve će to trajati do odlaska na finalni turnir BG lige. Nakon toga kreće nova sezona”, dodao je Jovanović.

Podgorica Kodio je prošle godine imala odličnu sezonu, sa uspjesima na međunarodnim čelindžerima i turnirima Masters serije.

Bonus video: