Crnogorska škola košarke i u Kini

„U cilju dalje saradnje Kine i Crne Gore je planirana posjeta djece iz Kine na ovogodišnjem Ljetnjem kampu koji organizuje „Ol star Podgorica” u Kolašinu”, navodi se u saopštenju

5023 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Škola košarke Ol star, koju vode bivši proslavljeni košarkaši Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, širi djelovanje i do daleke Kine.

„U saradnji sa kineskom kompanijom „Shaanxi New Power Media Company”, koju predstavlja Gao Qi I „Bixi sport agencija” u vlasništvu Spasoja Palamete, koji radi promociju košarke u Kini, otvorena je škola košarke iz Crne Gore.

Radi se o prvoj školi košarke iz ex-Jugoslavije „Ol star Montenegro Podgorica” koja je otvorena u gradu Yan'an, provincija Šansi. Ovo je prva škola koja je pokrenuta, a u planu je otvaranje u brojnim gradovima širom Kine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se:

„U cilju dalje saradnje Kine i Crne Gore je planirana posjeta djece iz Kine na ovogodišnjem Ljetnjem kampu koji organizuje „Ol star Podgorica” u Kolašinu. U narednom periodu je dogovorena posjeta Šćepanovića i Đikanovića koji će boraviti u Kini radi dalje promocije države Crne Gore i naše kulture i kosarke. U Kini ce djecu podučavati i jedan crnogorski trener - Miloš Milićević”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: