Puna OAKA čeka Makabi, Ataman: U plej-ofu nema lake serije; Kataš: Nećemo mijenjati naš stil igre

Panatinaikos večeras (19:30) dočekuje Makabi u prvom meču četvrtfinala Evrolige

3223 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od duela Makabija i Panatinaikosa ove sezone, Foto: Euroleague.net
Sa jednog od duela Makabija i Panatinaikosa ove sezone, Foto: Euroleague.net

Jedna od tri ekipe, koja je ove sezone savladala Panatinaikos u Atini je Makabi. Bilo je to na početku sezone, u oktobru, kada je tim iz Tel Aviva, predvođen Bonzijem Kolsonom, slavio 86:81 poslije produžetka.

Prethodno je PAO u prvom kolu kod kuće izgubio od velikog rivala, Olimpijakosa, a nakon susreta sa Makabijem pretrpio je još poraz od Reala na domaćem terenu.

Od tog trenutka tim Ergina Atamana je vezao devet pobjeda u OAKA areni, igrao dobro i u gostima, pa je regularni dio sezone završio na drugom mjestu (23-11) i poslije pet godina se plasirao u plej-of, gdje će igrati upravo protiv Makabija (20-14). Prva utakmica je večeras (19:30) u Atini. OAKA je davno rasporodata, očekuje se sjajna atmosfera.

"U plej-ofu nema lake serije. Završili smo na drugom mjestu, Makabi na sedmom, ali je uoči prve utakmice rezultat 0:0. Makabi ima sjajne, iskusne igrače. Na okupu su dvije godine, napadački su najbolja ekipa u ligi. Ali, mi ćemo igrati odbranu koja je naš zaštitni znak", rekao je u najavi meča trener Panatinaikosa, Ergin Ataman.

Serija se igra na tri dobijena meča, a druga utakmica je u četvrtak (20.15) takođe u Atini.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Važna je utakmica i moramo da budemo koncentrisani. Makabi je odličan tim, a mi moramo naš posao dobro da uradimo", rekao je košarkaš Panatinaikosa, Marius Grigonis.

Makabi je preko plej-ina stigao do četvrtfinala. Gigant iz Izraela je u plej-inu savladao Baskoniju u Beogradu.

"Znamo da će biti odlična atmosfera. Uzbuđeni smo i srećni što smo u ovoj fazi. Talentovana smo ekipa, igramo prilično jednostavno. Nećemo mijenjati naš stil igre. Moramo da igramo našu najbolju košarku i da se prilagodimo situaciji na terenu", rekao je trener Makabija Oded Kataš.

Bonus video: