Ataman: Ako ne odemo na F4, neću voditi Panatinaikos sljedeće sezone

Atinjani u prvom meču četvrtfinala izgubili od Makabija - 91:87

5292 pregleda 2 komentar(a)
Ergin Ataman, Foto: Euroleague.net
Ergin Ataman, Foto: Euroleague.net

Kada je prošlog ljeta preuzeo Panatinaikos, turski trener Ergin Ataman je obećao da će ekipu odvesti na fajnl-for.

PAO je posljednji put među četiri najbolje ekipe na kontinentu bio 2012. godine kada je ekipu vodio Željko Obradović, a posljednju evropsku titulu osvojio godinu ranije. Od tada je ekipa često bila i van zone plej-ofa, a ove sezone se prvi put plasirala u četvrtfinale nakon pet godina.

Ali, početak četvrtfinalne serije nije protekao kako su se mnogi u Atini nadali. "Zeleni", koji su regularni dio sezone završili na drugom mjestu, su u prvoj utakmici, odigranoj sinoć, izgubili od Makabija (91:87). Atinjani su tokom meča imali i 12 poena prednosti, ali su u završnici posustali i dozvolili rivalu da na krilima Lorenca Brauna i Bonzija Kolsona napravi brejk.

"Obećao sam ljudima ovdje da ćemo ići na fajnl-for. To je moje obećanje i to je važno. Gubimo 1:0 i to nije ništa posebno. Obećao sam i ispuniću obećanje. Idemo na fajnl-for. Ako ne odemo, neću biti trener Panatinaikosa sljedeće sezone", rekao je nakon utakmice Ataman, koji je sa bivšim šampionom Evrope potpisao dvogodišnji ugovor.

Drugi meč je sjutra (20:15), takođe u Atini.

"Nismo zaslužili da pobijedimo. Promašili smo 10 slobodnih bacanja, imali mnogo izgubljenih lopti...", rekao je turski stručnjak.

Ataman je kritikovao sudije, koje su dva puta dosudile falu nad Boldvinom pri šutu za tri poena. Zbog toga je trener Panatinaikosa već u prvoj četvrtini dobio tehničku grešku.

"To su bila dva smiješna šuta. Kod prvog faula nije bilo fer da se dosude slobodna bacanja, jer faul nije bio pri šutu. Sve je bilo protiv nas, izgubili smo utakmicu i prednost domaćeg terena. Uništili smo posao koji smo radili u regularnom dijelu sezone", zaključio je Ataman.

Bonus video: