Barcokas: Kontrola je najbitnija; Grimau: Da iskoristimo prednost domaćeg terena

Barselona večeras (21) dočekuje Olimpijakos u prvom meču četvrtfinala Evrolige

4147 pregleda 0 komentar(a)
Barcokas sa igračima Olimpijakosa, Foto: Euroleague.net
Barcokas sa igračima Olimpijakosa, Foto: Euroleague.net

Košarkaši Barselone dva puta su ove sezone savladali Olimpijakos u Evroligi, ali se to sve zaboravlja i briše pred večerašnji (21) početak četvrtfinale serije.

"Crveno-bijeli" iz Atine su u velikom stilu završili regularni dio - slavili su na 10 od posljednjih 11 utakmica i sezonu završili na petom mjestu, sa istim skorom kao četvrtoplasirana "blaugrana" (22-12).

Trener Olimpijakosa, a bivši šef stručnog štaba Barselone, Jorgos Barcokas večeras neće moći da računa na Kostasa Papanikolaua, dok će u sastavu biti Tomas Vokap, koji je zbog bolova u leđima napustio posljednji trening u Atini pred odlazak u Barselonu. Ali, veliko pojačanje za Pirejce biće Nikola Milutinov, koji je zbog povrede propustio jedan dio sezone.

"Fokusirani smo samo na prvu utakmicu, ne razmišljamo o kompletnoj seriji. Papanikolau je imao visoku temperaturu i moraće da propusti ovu utakmicu. Odustvo svakog igrača je značajno za Olimpijakos, kao što je i prisustvo nekog košarkaša bitno za ekipu. Moramo da odigramo dobar meč, igrači moraju da budu efikasni. Ako budemo kontrolisali susret, onda imamo veliku šansu da pobijedimo", smatra Barcokas.

Barcokasov adut biće Tomas Vokap.

"Odbrana mora da bude na nivou, ne smijemo im dozvoliti da trče. Ako ih u tome spriječimo, onda smo napravili veliki posao. Talentovana su ekipa, godinama igraju zajedno. Odsustvo Papanikolaua je značajno. On je naš lider. U njegovom odsustvu neki igrači moraju da pruže više, moramo da igramo kao tim, da pokrijemo njegovo odsustvo", poručio je Tomas Vokap.

Barselona je u regularnom dijelu na svom terenu izgubila samo od Monaka i Olimpije iz Milana.

"Dobro smo igrali u našoj dvorani ove sezone. Upravo su nam te utakmice obezbijedile prednost domaćeg terena u plej-ofu. Nadam se da ćemo to uspjeti da iskoristimo u ovoj seriji. Olimpijakos je ekipa sa odličnim igračima. Imaju strpljenja u napadu, do posljednje sekunde traže najbolju opciju", poručio je trener Barselone, Rođer Grimau.

Pobjednik ove serije na fajnl-foru igra protiv Reala ili Baskonije.

Bonus video: