Lebron izbjegao novu "metlu", Vučević bodrio Orlando

Za razliku do prošlogodišnjeg finala Zapada, LA Lejkersi neće izgubiti četvrtfinalnu seriju sa nulom od aktuelnopg šampiona Denvera

9964 pregleda 6 komentar(a)
Denveru nedovoljan tripl-dabl Jokića u Gradu Anđela, meč loptu imaće na svom parketu, Foto: REUTERS
Denveru nedovoljan tripl-dabl Jokića u Gradu Anđela, meč loptu imaće na svom parketu, Foto: REUTERS

Niz od 11 uzastopnih poraza od Denvera, Lejkersi su napokon prekinuli u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa na Zapadu - 119:108.

Odlično je odigrao zvjezdani tandem "jezerdžija", Entoni Dejvis je imao učinak od 27 peona i 11 skokova, a Lebron Džejms uz 30 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Odigrali su dobro Rivs i Rasel sa po 21 poen.

U ekipi Devera Nikola Jokić sa tripl-dablom (33 poena, po 14 skokova i asistencija), imao je pomoć još samo do Majkla Portera Džuniora od 27 poena i 11 skokova. Džamal Mari jeste ubacio 22 peona, ali sa tek devet pogođenih šuteva od 23, uz to je promašio sve četiri trojke.

I klupa Lejkersa je bila neupordivo bolja sa 13 poena u odnosu na samo pet Nagetsa, pa je sada 3:1 u seriji za Denver.

A u reprizi finala Istoka od prošle godine, Boston je vratio brejk na parketu Majamija - 104:84.

Braun i Tejtum su za Kelte postigli po 22 poena, na drugoj strani Adebajo 20. "Vrelina" je immla četvoricu igrača van stroja, među nima prva zvijezda Batler, dok je Boston raspolagao sa cjelokupnim kadrom za vođstvo u seriji od 2:1.

Ranije je Oklahoma opet dobila Nju Orleans (106:85), za vođstvo u seriji od 3:0.

Nikola Vučević je sa sinom u bojama Orlanda bodrio svoj bivši klub, a Magični su dobili Klivlend sa 112:89, za 2:2 u četvrtfinalnoj seriji.

Bonus video: