Petrušev častio Parkera, Barsa u Pireju vratila brejk

Centar Olimpijakosa faulirao krilnog centra "blaugrane" na isteku produžetka i pogurao Barsu do 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige

3822 pregleda 0 komentar(a)
Heroj Barselone: Džabari Parker, Foto: Barça Basket (X)
Heroj Barselone: Džabari Parker, Foto: Barça Basket (X)

Kakav meč u Pireju i kakva nestvarna završnica... Na kraju Barselona je preživjela pakao atinske luke, srušila je Olimpijakos (82:80), vratila brejk i sada u četvrtfinalnoj seriji Evrolige vodi sa 2:1.

Poslije 45 minuta velike borbe sve se rješavalo u posljednje tri sekunde produžetka...

Džabari Parker je pri rezultatu 80:80 imao napad za pobjedu "blaugrane", u trenutku kao da je zaboravio da vrijeme ističe, pa je nerezonski šutnuo za tri poena, ali je Filip Petrušev neshvatljivo napravio faul.

Nekadašnji košarkaš Milvokija i mnogih drugih NBA timova pogodio je dva slobodna, treće namjerno promašio i donio veliki trijumf ekipi Rođera Grimaua.

Petrušev je tragičar, ali i Najdžel Vilijams-Gos koji je promašio odlučujuće šuteve na kraju regularnog dijela i u finišu produžetka.

Centar iz Srbije pomenutom greškom tako je pokvario odličnu partiju protiv Barse, pošto je bio najefikasniji u svom timu sa 18 poena - pratio ga je Mozes Rajt sa 16 poena i osam skokova.

Kod Barse heroj Parker ubacio je 13 poena, a imao je i devet skokova, dok je Jan Veseli 16 poena, Vili Ernangomes i Tomaš Satoranski po 13 poena...

Evroliga, četvrtfinale

Olimpijakos - Barselona 80:82 (1:2)

Makabi - Panatinaikos 85:83 (2:1)

Srijeda

19.45h Fenerbahče - Monako (1:1)

20.30h Baskonija - Real M. (0:2)

Bonus video: