Epskih 28 sekundi - Maksi povukao Filu sa ivice provalije i utišao Medison skver garden

Meč za pamćenje u Njujorku, Tajriz Maksi spasio Filadelfiju eliminicije - Milvoki "preživio" i bez Janisa i Lilarda

11827 pregleda 0 komentar(a)
Filadelfija je živa zahvaljujući njemu: Maksi tokom meča u Njujorku, Foto: Reuters
Filadelfija je živa zahvaljujući njemu: Maksi tokom meča u Njujorku, Foto: Reuters

Medison skver garden je bio spreman za "eksploziju", za proslavu plasmana u drugu rundu NBA plej-ofa, Njujork je u posljednjih 28 sekundi ušao sa velikih plus šest (96:90) protiv Filadelfije...

Ubrzo im je, ipak, nestvarni Tajriz Maksi pokazao koliko pola minuta može dugo traje - sa sedam poena u tom periodu majstor Seventisiksersa odveo je meč u produžetak (97:97), gdje je Fila slavila i uspjela (112:106) da izbjegne eliminaciju.

"Kroz glavu mi je prolazila misao - samo da nađemo način da preživimo", rekao je Maksi nakon meča, a prenosi NBA.

Tokom 28 sekundi koje će se dugo prepričavati, Maksi je najprije pogodio trojku i dodatno bacanje, nakon čega je Džoš Hart jednom pogodio sa linije penala, da bi nestvarni plej Filadelfije novom trojkom sa velike udaljenosti meč odveo u dodatnih pet minuta.

I bez pomenutih odlučujućih koševa Maksi je bio centralna figura meča, pošto je sa 46 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu - pratio ga je Džoel Embid sa 19 poena, 16 skokova i deset asistencija.

Kod Niksa još jednom je najbolji bio Džejlen Branson sa 40 poena.

Super serija nastavlja se sjutra (četvrtak, od 22 sata po našem vremenu), a domaćin je Filadelfija.

Klivlend i Orlando su u međusobnom okršaju na Istoku nastavili da pobjeđuju na svom terenu, pa su tako Kavsi stigli do 3:2 u seriji - 104:103.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Donovan Mičel sa 28 poena, dok je Darijus Garland dodao 23. U timu sa Floride najbolji je bio Paolo Bankero sa 39 poena.

Šesta utakmica ove serije igra se u petak kada će domaćin biti Orlando.

Na ivici eliminacije bio je i Milvoki, ali su Baksi i bez prve dvije zvijezde Demijana Lilarda i Janisa Adetokumba upsjeli da na svom terenu sruše Indijanu (115:92) i smanjie na 3:2.

Tim iz Viskonsina do velike pobjede vodili su Kris Midlton i Bobi Portis sa po 29 poena - prvi je imao i 12 skokova i pet asistencija, a drugi deset skokova.

Kod Indijane, koja će narednoj utakmici prvi put poslije 2014. pokušati da se domogne drugog kola plej-ofa, najefikasniji je bio Tajriz Halibarton sa 16 poena.

Cup tree provided by Sofascore

Bonus video: