Real bi već večeras mogao da se plasira na F4

Košarkaši Real Madrida večeras (20:30) gostuju Baskoniji u trećoj utakmici četvrtfinala. Ako pobijede, Madriđani će biti prva ekipa koja se plasirala na fajnl-for

5070 pregleda 0 komentar(a)
Ćus Mateo, Foto: Euroleague.net
Ćus Mateo, Foto: Euroleague.net

Košarkaši Real Madrida večeras bi mogli da budu prva ekipa koja se plasirala na fajnl-for Evrolige - aktuelni šampion (20:30) gostuje Baskoniji, vodi 2:0 u četvrtfinalnoj seriji i ako slavi čekiraće kartu za Berlin.

Real je u prva dva meča bio ubjedljiv, napad je odlično funkcionisao, a prednjačio je Fakundo Kampaco, koji je na prethodna dva četvrtfinalna susreta prosječno postizao 17 poena, uz pet asistencija, a imao je samo jednu izgubljenu loptu.

"U utakmicu ulazimo kao da je rezultat u seriji 0:0. Gostovanje u 'Fernando Buesa areni' je jedno od komplikovanijih u Evropi, jer Baskonija uvijek ima veliku podršku navijača. Baskonija ima dobar potencijal u napadu, pa od mojih igrača tražim da od prvog do posljednjeg minuta budu fokusirani. Prva i druga utakmica su prošlost", poručio je trener Reala, Ćus Mateo.

Real je, dakle, na korak od plasmana na završni turnir.

"Na prethodne dvije utakmice smo bili veoma koncentrisani. Pokušali smo da zaustavimo najbolje igrače Baskonije, ali smo bili fokusirani i na našu igru, uvijek smo tražili najbolje rješenje u napadu. Nadam se da ćemo u istom ritmu da odigramo treću utakmicu. Očekuje nas teško gostovanje, Baskonija će na domaćem terenu dati sve od sebe da dođe do prve pobjede i produžetka serije", objasnio je košarkaš Reala, Gabrijel Dek.

Fajnl-for je od 24. do 26. maja u Berlinu.

Bonus video: