Grimau: Olimpijakos kažnjava svaku grešku rivala; Barcokas: Možemo protiv svih da igramo

Barselona i Olimpijakos večeras (21) igraju odlučujuću utakmicu četvrtfinala Evrolige

4467 pregleda 1 komentar(a)
Riki Rubio (Barselona) na utakmici protiv Olimpijakosa, Foto: Euroleague.net
Riki Rubio (Barselona) na utakmici protiv Olimpijakosa, Foto: Euroleague.net

Kada dva giganta igraju jedan protiv drugog onda je spektakl zagarantovan, a tako će biti i večeras (21) u petoj, odlučujućoj utakmici Barselone i Olimpijakosa u četvrtfinalu Evrolige.

Barsa i Olimpijakos će večeras odigrati 40. međusobnu utakmicu u 21. vijeku - "blaugrana" je slavila 24 puta, Atinjani 15, ali čini se da odavno neka njihova utakmica nije imala ogroman ulog, kao što ima ova večerašnja.

Španski tim je slavio u trećem meču (82:80), vodio 2:1, ali je onda u četvrtom susretu doživio debakl (92:58), pa će pobjednika i ove serije odlučiti majstorica.

"Igramo kod kuće i to je mala prednost. Ali, ništa nam to ne garantuje. Moramo da igramo dobro, kao što smo igrali na tri od prethodne četiri utakmice. Svaki igrač mora da zna koji mu je zadatak, naročito u odbrani. Olimpijakos je ekipa koja kažnjava svaku grešku rivala. Biće emotivna utakmica, ali su igrači navikli da igraju ovakve mečeve", poručio je trener Barselone, Rođer Grimau.

Olimpijakos treću sezonu zaredom igra majstoricu u četvrtfinalu Evrolige.

"Barsa će sigurno biti motivisana nakon teškog poraza u prethodnom meču. Sa druge strane, mi znamo koje su nam mogućnosti. Možemo protiv svih da igramo. Znamo da nam ova utakmica može donijeti plasman na fajnl-for. Motivisani smo, jer je ovo kulminacija sezone. Imali smo problema sa povredama i nekih neplaniranih poraza, ali to je sada iza nas. Bićemo im težak protivnik", rekao je trener Olimpijakosa, Jorgos Barcokas.

Bonus video: