Jak otpor Sutjeske, Budućnost na klasu Ferela do 1:0

Nikšićani na sedam minuta do kraja bili na minus jedan

11032 pregleda 34 reakcija 16 komentar(a)
Ferel i Pavić tokom večerašnjeg meča, Foto: KK Budućnost Voli
Ferel i Pavić tokom večerašnjeg meča, Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost je povela sa 1:0 u polufinalu plej-ofa crnogorske košarkaške lige, to je očekivano uglavnom protiv bilo kojeg kluba da igra šampion. Manje je očekivan jak otpor Sutjeske, koja je do kraja utakmice "mučila" favorita.

Podgorički "plavo-bijeli" prvu bitku za finale dobili su u "Morači" sa 84:77, najviše zahvaljujući klasi Jogija Ferela.

Budućnost Voli je bolje otvorio meč, a u finišu prve četvrtine imao i najveću prednost (26:14)... Momci Miloša Minića brzo se vratili, ali su uglavnom jurili prednost jedne od jačih ekipa regiona.

Najbolji period Nikšićani su imali na sedam minuta do kraja utakmice kada su košem Vukote Pavića prišli na minus jedan (68:67).

Ekipa Andreja Žakelja odgovorila je serijom 6:0 (74:67), a kada je Sutjeska posljednji put zaprijetila pri rezultatu 76:71, Ferel je pogodio trojku, nakon toga i dva slobodna bacanja i odškrinuo vrata pobjede...

Ferel je na kraju meč završio sa 27 poena (trojke 9-6), a sjajno ga je pratio Kenan Kamenjaš sa dabl-dablom (13 poena, 12 skokova) - po 13 poena ubacili su i Petar Popović i Nikola Tanasković.

Kod Sutjeske, Radosav Spasojević je postigao 18 poena, a imao je i osam uhvaćenih lopti - Nikola Kočović je dodao 13 poena, Miloš Jović 11, a Stefan Mitrović 10...

Naredni meč između Sutjeske i Budućnosti igra se u četvrtak od 18 sati u Nikšiću.

U drugom polufinalnom duelu SC Derbi je ranije poveo sa 1:0 protiv Teoda.

Bonus video: