KSCG: Budućnost Voli u finalu, Sutjeska kažnjena novčano

Odluka Košarkaškog saveza Crne Gore nakon jučerašnjeg prekida utakmice u Nikšiću

8734 pregleda 14 komentar(a)
Detalj iz nikšićkog Sprtskog centra nakon jučerašnjih nereda, Foto: Privatna arhiva
Detalj iz nikšićkog Sprtskog centra nakon jučerašnjih nereda, Foto: Privatna arhiva

Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) registrovao je drugu polufinalnu utakmicu između Sutjeske i Budućnost Volija službenim rezultatom (2:0) u korist aktuelnog šampiona, na osnovu člana 30 Propozicija takmičenja.

To znači da se Budućnost plasirala u finale, gdje će igrati sa SC Derbijem, koji je u polufinalu eliminisao Teodo.

Savez je Sutjesku kaznio zbog propusta u organizaciji, a shodno članovima 61A stav 3, 61B stav 3 i stav 6, Propozicija takmičenja.

U odluci, koju je KSCG objavio na sajtu piše: “КК Sutjeska Elektroprivreda Nikšić – se shodno članu 61A stav 3, 61B stav 3 i stav 6, propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu 500 eura. Na osnovu člana 30 propozicija takmičenja I A MCKL utakmica KK Sutjeska Elektroprivreda Nikšić – KK Budućnost VOLI registruje se službenim rezultatom 2:0 u korist KK Budućnost VOLI."

Utakmica Sutjeske i Budućnosti prekinuta je juče u Nikšiću, u drugoj četvrtini kada su "Varvari" upali na teren kroz službeni ulaz i počeli da provociraju domaće navijače, s kojima su ušli u sukob. Uslijedila je reakcija „Vojvoda” i gađanje stolicama, a onda je policija intervenisala i „Varvare” izbacila iz sale.

Sudije su nakon toga prekinule utakmicu, prvi plan je bio da se nastavi pred praznim tribinama, ali je ta opcija otpala, jer se Sutjeska protivila da nastavi meč bez podrške publike.

U trenutku prekida Budućnost je vodila 36:26.

Bonus video: