Budžet KK Dubai četiri miliona, pregovori sa ABA ligom nisu bili laki - tu svako pokušava da iskoristi svoju šansu

"Naravno da će doći pomoć od grada, ali će ona biti na normalnom nivou, a ne kao što je u Evropi gdje ti daju pare, a ti ne moraš ništa da radiš", kaže Dejan Kamenjašević, generalni menadžer i suvlasnik kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

4188 pregleda 3 komentar(a)
Koka-kola arena u kojoj će Dubai igrati mečeve ABA lige, Foto: Shutterstock
Koka-kola arena u kojoj će Dubai igrati mečeve ABA lige, Foto: Shutterstock

Dok budžeti pojedinih timova iz regiona idu i preko 20 miliona eura, to neće biti slučaj i sa ambicioznim projektom koji stiže u AdmiralBet ABA ligu.

Barem tako tvrde iz Košarkaškog kluba Dubai, koji će od naredne sezone igrati na Jadranu.

"Imaćemo budžet od četiri miliona eura. Iza nas stoji grad koji nam je dao ime, ali mi smo u obavezi da nađemo sponzore, da obezbijedimo televizijska prava, napunimo dvoranu", rekao je za Mozzartsport Dejan Kamenjašević, generalni menadžer i suvlasnik kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kaže i da Dubai želi da bude stabilan klub koji zavisi od sebe, a ne države.

"Naravno da će doći pomoć od grada, ali će ona biti na normalnom nivou, a ne kao što je u Evropi gdje ti daju pare, a ti ne moraš ništa da radiš", dodao je Kamenjašević.

Dubai je zvanično član ABA lige postao prošle sedmice nakon što je na prethodnoj Skupštini regionalne lige - na kojoj se izglasao prijem ovog kluba - Partizan je bio uzdržan prilikom glasanja, dok Budućnost Voli nije prisustvovao sjednici.

Iz podgoričkog kluba naglasili da nemaju ništa protiv prijema ovog kluba, ali su insistirali na tome da sve bude obavljeno uz poštovanje ugovora i statuta.

"Nije nimalo lako bilo pregovarati sa ABA ligom, jer tu svako pokušava da iskoristi svoju šansu", naglasio je Kamenjašević. "Devet suvlasnika koja su bila za nas, ali i ona dva koja su bila protiv su zaslužni što smo sada ovdje."

Dolaskom Dubaija ABA liga će naredne sezone imati 16 timova, klub iz Emirata mečeve će igrati u grandioznoj "Koka-kola" areni.

Mediji u regionu ranije su objavili da će Dubai na sebe preuzeti plaćanje boravka i putnih troškova za sve učesnike ABA lige - od klubova, do sudija i zvaničnika takmičenja.

Dubai tek treba da odluči koji trener će ga voditi kroz istorijsku sezonu i sa kojim igračima će nastupiti.

Bonus video: