Nan: Ne mogu da vjerujem da smo osvojili Evroligu

Kendrik Nan je jedan od najzaslužnijih za titulu Panatinaikosa

5335 pregleda 0 komentar(a)
Kendrik Nan, Foto: Euroleague.net
Kendrik Nan, Foto: Euroleague.net

Jedan od igrača koji je obilježio sezonu u Evroligi je Kendrik Nan - Amerikanac je nakon šest kola potpisao za Panatinaikos i giganta iz Atine vodio do sedme titule u kontinentalnom takmičenju.

Nakon NBA karijere u Majamiju, Lejkersima i Vašingtonu, Nan je u oktobru prvi put stigao u Evropu i postao jedan od najboljih košarkaša u Evroligi. Ipak, priznaje da još ne može da vjeruje da je osvojio titulu.

„Čovječe, da budem iskren, još ne mogu da vjerujem. Naročito sada kada smo se vratili utakmicama i ponovo igramo. To je pakleno dostignuće za svaki klub, naročito za igrače koji svakog dana naporno rade kako bi stigli dotle. To je pravo priznanje za sve nas koji smo veliki takmičari, za nas koji smo vjerovali jedni drugima, za to kako smo igrali“, bio je iskren Nan u razgovoru za "ERT".

Sezona još nije završena. PAO je u polufinalu grčkog prvenstva poveo 1:0 u seriji protiv Arisa.

„Malo je teško da se sada fokusiramo. Imali smo nekoliko dana da shvatimo šta se dogodilo i da proslavimo. Sada idemo da osvojimo i grčko prvenstvo. Trudimo se da osvojimo još jedan trofej. Mi volimo da se takmičimo. Više mrzimo poraz, nego što volimo pobjedu, to je motivacija“, rekao je Nan.

Bonus video: