Dončić predvodi Sloveniju u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Slovenija će igrati na kvalifikacionom turniru u Grčkoj

4988 pregleda 1 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: Reuters
Luka Dončić, Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Slovenije će plasman na Olimpijske igre pokušati da izbori sa Lukom Dončićem.

Selektor "zmajčeka" Aleksander Sekulić danas je objavio spisak od 16 igrača za kvalifikacioni turnir, a na spisku je i najveća zvijezda, koja će sa Dalasom pokušati da osvoji NBA ligu ove sezone.

Dončić će imati malo vremena za odmor, budući da NBA liga još nije završena, a da kvalifikacioni turnir u Grčkoj počinje drugog i traje do sedmog jula.

Slovenija je na kvalifikacionom turniru u grupi sa Hrvatskom i Novim Zelandom, dok su u drugoj grupi domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Pobjednik turnira ide na Olimpijske igre, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Iako se ranije spekulisao da bi za reprezentaciju mogao da debituje centar Džoš Nibo, od toga, makar u Grčkoj neće biti ništa, budući da je mjesto stranca zauzeo Majk Tobi.

Na spisku su: Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Miha Cerkvenik (Krka), Vlatko Čančar (Denver), Žiga Dimec (Anvil), Luka Dončić (Dalas), Zoran Dragić (Cedevita-Olimpija), Gregor Hrovat (Dižon), Aleksej Nikolić (Šalon), Tibor Mirtič (Helios), Edo Murić (Cedevita-Olimpija), Luka Ščuka (Cedevita-Olimpija), Bine Prepelič (Spiru), Leon Stergar (Krka), Jan Špan (Krka) i Majk Tobi (Crvena zvezda).

Bonus video: