Igor Drobnjak: Plasman na OI bio bi kruna kvalitetnog rada reprezentacije

Crna Gora se priprema za odlazak u Rigu. Našu selekciju naredne sedmice očekuju utakmice protiv Grčke i Bahama na Akropolis kupu

5141 pregleda 1 komentar(a)
Igor Drobnjak, Foto: FIBA
Igor Drobnjak, Foto: FIBA

Crnogorska košarkaška reprezentacija privodi kraju prvu sedmicu priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ekipa Boška Radovića je prethodne subote počela sa radom u Podgorici, a naredne sedmice je očekuju i dvije provjere - protiv Grčke (25. 6) i Bahama (26. 6) na Akropolisu kupu.

"Već sedam dana treniramo. Polako privodimo kraju ovaj prvi mini-ciklus priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. Svakog dana je sve bolje i bolje", poručuje Igor Drobnjak.

Utakmice na Akropolis kupu biće jedine provjere pred turnir u Rigi.

"Za dva dana putujemo u Grčku. Tamo ćemo imati dvije provjere - protiv Grčke i Bahama. Obje selekcije su kvalitetne. To će nam biti dobre provjere prije kvalifikacija u Rigi", smatra košarkaš SC Derbija.

Crna Gora u Rigi ima istorijsku šansu. Ali, poznato je da će naša selekcija na Baltiku biti osljabljena, što će biti i prilika za mlade košarkaše da se dokažu.

"Znamo svi da je ekipa podmlađena. Smatram da to treba da bude motiv više i za borbu, želju i volju. Plasman na Olimpijske igre bio bi kruna kvalitetnih igara reprezentacije. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta smo spremni", smatra Drobnjak.

A prva utakmica u Rigi je drugog jula sa Brazilom. Dan kasnije je rival Kamerun, dok su u drugoj grupi Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik na Igre u Pariz.

"Upoznajemo se sa Kamerunom i Brazilom. To su dvije kvalitetne reprezentacije. Ali, prvo idemo u Grčku na pripremni turnir, koji će nam mnogo pomoći da vidimo šta dalje", zaključio je Igor Drobnjak.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Bonus video: