Hadžibegović: Potrebno je da se dobro spremimo, imamo čemu da se nadamo

Crna Gora sjutra putuje na Akropolis kup, gdje će odigrati dva kontrolna meča

7762 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Emir Hadžibegović, Foto: FIBA
Emir Hadžibegović, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odradila je danas u "Bemax areni" posljednji trening pred odlazak na Akropolis kup, koji se naredne sedmice igra u Grčkoj.

Crna Gora će na Akropolis kupu odigrati dvije utakmice - protiv Grčke (25. 6) i Bahama (26. 6). To će biti jedine provjere pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se od drugog do sedmog jula održava u glavnom gradu Letonije, Rigi.

"Okupili smo se poslije dugih sezona i to zna da bude malo iscrpljujuće. Ali, za reprezentaciju je uvijek drugačije jer imamo motiv više, a pogotovo ove godine kada imamo šansu da se kvalifikujemo za Olimpijske igre što je san svakog sportiste", rekao je Emir Hadžibegović.

Prije odlaska u Rigu slijede dvije provjere protiv ozbiljnih selekcija, koje će takođe učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Grčka je domaćin jednog turnira, dok će Bahami igrati na turniru u Španiji.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore
foto: KSCG

"Imamo dvije pripremne utakmice. Grčka i Bahami su kvalitetne ekipe, sa kvalitetnim igračima. Ako odradimo to kako valja, bez izgovora, sa velikim motivom, mislim da dosta toga može u korist da nam ide", rekao je košarkaš SC Derbija.

Nakon Akropolis kupa, ekipa Boška Radovića opet dolazi u Podgoricu, gdje će trenirati do odlaska u Rigu, gdje je u grupi čekaju mečevi sa Brazilom i Kamerunom. Dvije selekcije prolaze u polufinale, a ukrštaju se sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik turnira ide u Pariz.

"Biće jako teško, jer od šest ekipa samo jedna ide u Pariz, a svi timovi imaju kvalitet. Međutim, ne sumnjamo u naše sposobnosti, potrebno je da se dobro pripremimo i nadamo se najboljem", smatra Hadžibegović.

Hadžibegović zna šta je potrebno za dobru igru u Rigi.

"Uz dobar rad i disciplinu mislim da imamo šansu da pobijedimo dvije utakmice i izađemo iz grupe kao pobjednici", zaključio je Hadžibegović.

Bonus video: