Zagrijavanje za Rigu: Crna Gora spremna za jake provjere u Pireju

"San svih nas je da odemo na Olimpijske igre, a u kvalifikacijama gdje se igra u turnirskom sistemu, mislim da imamo šanse i nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti rezultat koji svi sanjamo", poručuje bek naše selekcije Petar Popović

8634 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore tokom treninga u "Dvorani mira i prijateljstva", Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore tokom treninga u "Dvorani mira i prijateljstva", Foto: KSCG

Košarkaški hram, čuveni prijateljski turnir i dva meča koja bi mogla da pokažu da li je Crna Gora na pravom putu pred bitke za Pariz i odlazak na Olimpijske igre...

Košarkaši Crne Gore danas su stigli u Atinu, gdje ih od sjutra u "Dvorani mira i prijateljstva" očekuje Akropolis kup i dvije jake provjere - protiv domaćina Grčke (utorak, 19h) i Bahama (srijeda, 19h).

Dueli u luci Pirej biće jedine pripreme za ekipu Boška Radovića pred olimpijske kvalifikacije u Rigi.

"Sigurno da će nam mečevi protiv selekcija koje takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre biti izuzetno jaki, ali i veoma korisni", poručio je Petar Popović.

Grčku će u olimpijskim kvalifikacijama predvoditi Janis Adetokumbo, a Bahame NBA asovi Deandre Ejton, Erik Gordon, Badi Hild.

"Želimo da vidimo u kakvom smo stanju i da određene stvari provjerimo nakon mini priprema u Podgorici. Naravno, kao i svaki pripremni turnir koristiće nam da vidimo šta možemo da popravimo, da budemo bolji, kako bismo što spremniji otputovali za Rigu na olimpijski turnir", dodao je Popović.

Riga će od 2. do 7. jula biti domaćin turnira na kojem se dijeli samo jedna karta za Pariz - Crna Gora se nalazi u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dvije selekcije proći će u polufinale, a tamo se ukrštaju sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini.

"San svih nas je da odemo na Olimpijske igre, a u kvalifikacijama gdje se igra u turnirskom sistemu, mislim da imamo šanse i nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti rezultat koji svi sanjamo", jasan je Popović.

Poznato je da će Crna Gora u glavni grad Letonije putovati oslabljena - nedostajeće Bojan Dubljević, Nikola Ivanović, Vladimir Mihailović, Nemanja Radović, Marko Todorović, Zoran Nikolić.

"Poznato je da je selekcija podmlađena, ali mislim da baš ta mladost može da bude naš adut. Naravno, pored toga i energija koja mora da bude na izuzetnom nivou. Prvi put se moja generacija (96. godište) našla među starijima u reprezentaciji - tako da je to novitet, ali motiv i borbenost moraju da nas krase na svakoj utakmici", zaključio je Popović.

Bonus video: