Crna Gora protiv Grčke, Simonović: Značiće nam provjere u Atini

Crna Gora večeras (19) u Atini protiv Grčke igra prvi meč na Akropolis kupu

4329 pregleda 6 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: FIBA
Marko Simonović, Foto: FIBA

Nakon desetak dana priprema, vrijeme je za prvu kontrolu utakmicu - košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras (19) u Atini protiv Grčke igra prvi meč na Akropolis kupu.

Nakon domaćina turnira, naša selekcija će sjutra odigrati kontrolnu utakmicu protiv Bahama. Oba protivnika učestvuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Poslije desetak dana priprema u Podgorici doputovali smo u Atinu, gdje ćemo učestvovati na jakom turniru, gdje pored domaćina Grčke igra još i selekcija Bahama. U pitanju su dvije jako kvalitetne reprezentacije i te provjere značiće nam mnogo" kazao je Marko Simonović, centar crnogorske reprezentacije.

Ekipu Boška Radovića očekuju dvije jake provjere - Grčku u olimpijskim kvalifikacijama predvoditi Janis Adetokunbo, a Bahame NBA asovi Deandre Ejton, Erik Gordon i Badi Hild.

"Znamo dobro kvalitete rivala. Što se tiče Grčke, radi se o selekciji koja je sastavljena od evroligaških i NBA igrača, tako da nas očekuje težak meč. Nastojaćemo da damo maksimum i da ostavimo što bolji utisak", dodao je Simonović.

Nakon turnira u Atini, Crna Gora stiže u Podgoricu, a 30. juna putuje u Rigu na olimpijske kvalifikacije. Ekipa je u Rigi u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Prvi meč naša selekcija igra protiv Brazila drugog jula.

"Brazil je prva utakmica i moramo ići na pobjedu. Nastojaćemo da napravimo što bolji rezultat i izborimo prolaz u drugu fazu", naglasio je Simonović.

Bonus video: