Radović: Moramo da imamo energiju i motivaciju; Vučević: Ne bismo smjeli da ovo gledamo kao nešto mnogo loše

Crna Gora poražena na Akropolis kupu od Grčke - 86:57

14802 pregleda 8 komentar(a)
Boško Radović (arhiva), Foto: FIBA
Boško Radović (arhiva), Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Grčke u Atini (86:57) u prvom meču na Akropolis kupu.

Grčka je vodila od početka utakmice, na startu povela 11:0, do kraja prvog poluvremena stekla ubjedljivu prednost koju je sačuvala do kraja utakmice.

"U odnosu na prošlo ljeto nedostaje nam osam igrača i Grčka je u ovom trenutku, možda, dva nivoa iznad nas. To je istina. Mnogo je razloga što smo izgubili utakmicu 29 razlike. Naša energija i motivacija na početku meča su bile katastrofalne. To je bio ključ utakmice. Iako nam je ovo prvi meč tokom priprema, odavno nijesam vidio da moja ekipa igra na ovaj način, kada su u pitanju motivacija i energija. Znam da je ovo drugačiji tim u odnosu na prošlo ljeto i poraz nije sporan. Ali, moramo da imamo energiju, posebno u odbrani i motivaciju kako bismo pokušali da uradimo nešto u olimpijskim kvalifikacijama. Igrajući ovako, ne možemo ništa da uradimo. Moramo da popravimo mnogo stvari, počev od utakmice protiv Bahama", rekao je selektor Boško Radović.

Nikola Vučević je meč završio sa dabl-dabl učinkom - 20 poena i 11 skokova.

"Dosta teška utakmica za nas večeras, protiv jedne veoma ozbiljne reprezentacije, sa odličnim, iskusnim igračima. Slabije smo ušli u meč, bili smo u velikom minusu. Pokušavali smo da se vratimo, ali su se oni razigrali. Pogodili su dosta trojki, imali dosta skokova u napadu i mislim da je to bila najveća razlika večeras. Za nas prva utakmica poslije priprema, juče smo putovali. Ne bismo smjeli da ovo gledamo kao nešto mnogo loše - iskoristili smo da vidimo gdje smo, na čemu treba da radimo", rekao je Vučević.

Crna Gora sjutra (19) igra protiv Bahama.

"Sjutra igramo protiv Bahama - pokušaćemo da igramo bolje. Uglavnom, ove dvije utakmice ćemo iskoristiti da se uigramo. Dosta igrača je davno završilo sezonu, ja sam večeras odigrao meč poslije dva mjeseca. Bilo je i dobrih i loših strana. Da učimo iz ovoga i idemo dalje", poručio je as Čikaga.

Bonus video: