Vučević o odlasku iz Čikaga: Stalno ima glasina, imam još dvije godine ugovora

Crnogorski reprezentativac komentarisao navode američkih medija da će ovog ljeta promijeniti sredinu

6129 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: FIBA
Nikola Vučević, Foto: FIBA

Početkom juna američki mediji su plasirali informaciju da će nakon tri godine Nikola Vučević napustiti Čikago Bulse.

NBA kolumnista Zek Bakli je tada za "Bleacher Report" napisao da bi moglo da dođe do trejda između Bulsa i Golden Stejta, pa bi u Kaliforniju išli Vučević i Aleks Karuzo, dok bi u Čikago stigao Endru Vigins. Takođe, tim iz San Franciska dobio bi pravo na 52. pika na ovogodišnjem draftu, kao i pika među četiri “zaštićena” u prvoj rundi 2026. godine.

Dvadesetak dana kasnije, ESPN je takođe pisao o budućnosti crnogorskog reprezentativca. Evan Sajderi sa ESPN-a je pisao da kod vodećih ljudi Čikaga postoji volja da se rastanu sa crnogorskim košarkašem ukoliko u Ilinois stigne prava ponuda.

Ali, Vučević je demantovao pisanja američkih medija. Na brifingu crnogorske reprezentacije, pred odlazak u Letoniju na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, as Čikaga je kazao da ima još dvije godine ugovora sa Bulsima, te da ne očekuje da promijeni sredinu ovog ljeta.

"Nema ništa posebno, stalno ima glasina, stalno se nešto priča. Uglavnom su to glasine koje novinari plasiraju, imaju svoje ideje. Što se tiče moje komunikacije sa klubom - ostajem tamo, imam još dvije godine ugovora, pa ćemo vidjeti. Promjene su uvijek moguće, ali ne očekujem ih ovog ljeta", zaključio je Nikola Vučević.

Vučević je u Čikago stigao u martu 2021. godine. Prethodne sezone je prosječno postizao 18 poena, uz 10,5 skokova i 3,3 asistencije.

U NBA je igrao još za Filadelfiju i Orlando.

Bonus video: