Marko Simonović: Motivisani smo, imamo jedinstvenu priliku

Košarkaška reprezentacija Crne Gore danas otputovala u Rigu, gdje će od 2. jula učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre

16081 pregleda 5 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: FIBA
Marko Simonović, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ovog ljeta ima jedinstvenu priliku i sve će uraditi kako bi izborila plasman na Olimpijske igre (OI), poručio je centar Marko Simonović.

Naša selekcija je danas otputovala u Rigu, gdje u utorak počinje kvalifkacioni turnir za Olimpijske igre. Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, a prvi meč je u utorak (14:30) protiv selekcije koju vodi Aleksandar Petrović.

„Imamo šansu da se plasiramo na Olimpijske igre. Sigurno da je ovo jedinstvena prilika. Poslije nekoliko dobrih godina se ukazala šansa i za OI. Motivisani smo, trudimo se da radimo što bolje, da se spremimo na što bolji način. Turnir u Letoniji neće biti nimalo lak. Brazil i Kamerun su dvije kvalitetne reprezentacije. Očekuju nas teške utakmice. Potrudićemo se da damo svoj maksimum“, rekao je Simonović.

Ekipa Boška Radovića ima dva dana da analizira igru Brazila i pripremi se za tu utakmicu. Duel protiv Kameruna je u srijedu (14:30).

„Pogledali smo utakmicu Brazila protiv Slovenije. Kvalitetna su ekipa, imaju vrhunske igrače i protiv njih neće biti lako. Ali, potrudićemo se da to odradimo na što bolji način“, kazao je centar turskog Bahčešehira.

Poznato je da je Crna Gora ovog ljeta oslabljena, pa je Simonović jedan od najiskusnijih u timu.

„Ovo mi je treća godina u kontinuitetu da sam sa reprezentacijom. Sigurno da imam zahtjevnu ulogu, što mi prija, što želim da imam u timu. Ove godine smo oslabljeni, ali tu su mladi momci koji imaju energiju i motivaciju da daju svoj maksimum. Trudićemo se da damo sve od sebe da izvučemo što bolji rezultat", poručio je Simonović.

Crna Gora je u pripremnom periodu odigrala dvije utakmice na Akropolis kupu u Grčkoj - u Atini je poražena od domaćina, a onda je savladala Bahame, koji u timu imaju nekoliko NBA igrača.

„Utakmica protiv Grčke je bila prva poslije sedam dana treninga. Nije izgledala onako kako smo mislili. Grčka je kvalitetna, sastavljena je od vrhunskih igrača. Protiv Bahama smo pokazali reakciju i drugačiju igru. Pobijedili smo ih, što nam je značilo za samopouzdanje. Trudimo se da nastavimo u ritmu u kojem smo završili tu posljednju utakmicu“, zaključio je Simonović.

Bonus video: