Dino Radončić pred premijeru protiv Brazila: Da uživamo i damo sve od sebe

Crna Gora danas od 14 i 30 protiv Brazila igra prvu utakmicu na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi

7193 pregleda 4 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: FIBA
Dino Radončić, Foto: FIBA

Utakmicom protiv Brazila, košarkaška reprezentacija Crne Gore danas (14:30) u Rigi počinje učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru.

Crna Gora prvi put u istoriji učestvuje u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a turnir u glavnom gradu Letonije je stigao kao nagrada za odličan nastup na prethodnom Svjetskom prvenstvu.

Pripreme za istorijski turnir, Crna Gora je odradila u Podgorici, dok je dva kontrolna meča odigrala na Akropolis kupu u Grčkoj - u Atini je poražena od domaćina, dok je pobijedila Bahame. Pripreme su gotove, slijedi ono najvažnije...

"Mislim da smo dobro spremni, detalje smo završili. Spremni smo da igramo sa Brazilom. Ovo su prve kvalifikacije za Olimpijske igre u istoriji Crne Gore. Veoma smo srećni, idemo da uživamo, damo sve od sebe i probamo da pobijedimo Brazil", rekao je reprezentativac, Dino Radončić.

Nakon današnjeg duela sa Brazilom, ekipu Boška Radovića sjutra (14:30) očekuje druga utakmica u grupi, protiv Kameruna. Dvije selekcije prolaze u polufinale koje je na programu u subotu i ukrštaju se sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Finale, odnosno meč za odlazak na Igre je na programu u nedjelju.

Pobjednik turnira u Rigi će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Francuskom, Njemačkom i Japanom.

RASPORED TURNIRA U RIGI - UTORAK

Brazil - Crna Gora (14:30)

Gruzija - Letonija (18)

SRIJEDA

Crna Gora - Kamerun (14:30)

Letonija - Filipini (18)

ČETVRTAK

Filipini - Gruzija (14:30)

Kamerun - Brazil (18)

POLUFINALE - SUBOTA OD 14:30 I 18

FINALE - NEDJELJA U 18

Bonus video: