Radović: Igrali smo dobro 35 minuta, ali je u finišu bilo glupih poteza

Crna Gora izgubila od Brazila (81:72) na otvaranju olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rigi. Sljedeći protivnik je Kamerun (srijeda, 14:30)

7301 pregleda 6 komentar(a)
Radović, Foto: FIBA
Radović, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Brazila (81:72) na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rigi.

Crna Gora je dobro igrala više od 30 minuta, a u prvom poluvremenu imala i 13 poena prednosti. U finišu meča je naša selekcija popustila, ispustila prednost, a Brazil preko Bruna Kabokla i Marselinja Uertasa stigao do pobjede.

"Čestitam Brazilu na pobjedi. Igrali smo dobro 35 minuta, a onda smo u posljednjih pet minuta, slobodno mogu da kažem, uradili mnogo glupih stvari. Odbrana je u prvom poluvremenu bila solidna, bili smo pametni u napadu, protok lopte je bio dobar, kao što i moramo da igramo. Početak drugog poluvremena je bio sličan, ali u finišu to nije funkcionisalo", rekao je selektor Boško Radović.

Crna Gora sjutra (14:30) protiv Kameruna igra drugi i odlučujući meč u Rigi.

"U ovom trenutku Brazil ima igrače sa većim iskustvom od nas. Ima igrače koji imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica. Kao što sam rekao, 35 minuta smo igrali dobru košarku, a u finišu nismo imali energije, bili smo mekani u defanzivi i oni su stigli do pobjede. Moramo da gledamo naprijed, čeka nas utakmica sa Kamerunom. Nakon ove konferencije zaboravljamo meč sa Brazilom i okrećemo se Kamerunu", poručio je Radović.

Selektor je poručio je da odbrana ključni segment igre.

"Mi nismo ekipa koji može da postigne sto poena. Moramo da igramo dobru odbranu. Kada treba da igramo brzo i u tranziciji, onda imamo problema", kazao je Radović.

Marko Simonović je imao dobru ulogu, utakmicu je završio sa 15 poena, šest skokova i tri asistencije.

"Igrali smo dobro 35 minuta, onako kako smo se spremali i dogovorili u svlačionici. Posljednjih pet minuta nije proteklo onako kako smo željeli. Sjutra imamo novu utakmicu. Meč protiv Kameruna je bitan, kao što je i ovaj sa Brazilom bio. Moramo da se odmorimo i da se pripremimo na najbolji mogući način", rekao je Simonović.

Bonus video: