Vučević: Drugo poluvrijeme je bilo dobro, žao mi je što na pravi način utakmicu nismo priveli kraju

Crna Gora savladala Kamerun (70:66) na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi

8874 pregleda 2 komentar(a)
Još jedan dabl-dabl: Nikola Vučević, Foto: FIBA
Još jedan dabl-dabl: Nikola Vučević, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je danas Kamerun (70:66) i ostala u trci za plasman u polufinale na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi.

Naša selekcija je danas odigrala slabije nego protiv Brazila, ali je ipak uspjela da dođe do trijumfa kojim je ostala u trci za plasman u završnicu.

Crna Gora nije briljirala, naročito u prvom poluvremenu u kojem je ubacila 29 poena.

"Dosta teška utakmica. U prvom poluvremenu smo igrali u njihovom ritmu, što nam nije odgovaralo. Njihova agresivnost nas je tjerala da donosimo brze odluke u napadu. Zbog toga smo uzimali neke šuteve koji ne odgovaraju našoj igri i zato smo postigli mali broj poena", rekao je nakon meča Nikola Vučević.

U drugom poluvremenu je Crna Gora stigla do plus 10 (44:34), ali do kraja nije uspjela da prelomi meč.

"U drugom dijelu smo odgovorili na pravi način na njihovu agresivnost. Stisli smo ih u odbrani, iz toga smo dolazili do laganih poena u napadu. Drugo poluvrijeme je bilo dobro, žao mi je što utakmicu nismo priveli kraju na bolji način. Kad smo otišli na plus 10, mogli smo i na plus 15. Čestitke Kamerunu, nisu odustajali, ali najbitnije je da smo pobijedili. Nadamo se da će Brazil sjutra pobijediti Kamerun i da ćemo ući u polufinale", poručio je as Čikaga, koji je utakmicu završio sa 11 poena i 14 skokova.

Bonus video: