Odlazak iz Čačka: Bojan Tomašević pojačao FMP

Nikšićanin je prošle sezone u AdmiralBet ABA ligi za 21 minut prosječno postizao 7,1 poen i 3,8 skokova uz procenat šuta za tri poena od 40,5 odsto

6692 pregleda 1 komentar(a)
Tomašević na utakmici sa Crvenom zvezdom prošle godine, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Tomašević na utakmici sa Crvenom zvezdom prošle godine, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crnogorski košarkaš, Bojan Tomašević, karijeru nastavlja u FMP-u, potvrdio je klub iz Beograda na društvenim mrežama.

Krilni košarkaš (23 godine, 201 cm) se u FMP vratio nakon što je tri sezone proveo u Borcu iz Čačka. Prethodne sezone je u AdmiralBet ABA ligi za 21 minut prosječno bilježio 7,1 poen i 3,8 skokova uz procenat šuta za tri poena od 40,5 odsto.

Najbolju utakmicu u regionalnom takmičenju prethodne sezone je odigrao u Čačku protiv Splita, kada je ubacio 20 poena, uz 10 skokova.

Tomašević je prve košarkaške korake napravio u nikšićkom Montenegru, a igrao je za juniorski tim Crvene zvezde. Prije Zvezde je bio na probi u Partizanu, a sa “crveno-bijelima” je nastupao na juniorskim turnirima Evrolige.

Profesionalnu karijeru je upravo počeo u dresu FMP-a a igrao je i za Dinamik. Bio je član kadetske reprezentacije Crne Gore koja je 2017. godine na Evropskom prvenstvu u Podgorici osvojila istorijsku srebrnu medalju i član idealne petorke tog takmičenja.

Nikšićanin je treće pojačanje "pantera" ove sezone, nakon Emrea Ozjegena i Erala Pena.

Ekipa Saše Nikitovića je sačuvala okosnicu, budući da su ugovore produžili Matic Rebec, Ognjen Kuzmić, Jovan Novak, Ranko Simović, Demitri Roberts i Nikola Gašić.

Bonus video: