Radović: Bolno ispadanje sa turnira, ali nismo bili na seoskim igrama

„Pitaju me i da li je Kendrik Peri mogao bolje... Nije, jer je došao iz sezone u kojoj je odigrao 70 utakmica, direktno iz plej-ofa Endesa lige, na pripreme. Umoran je”, jasan je crnogorski selektor

11265 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Pobjeda Kameruna nad Brazilom je učinila da crnogorski košarkaši večeras ostanu bez šansi da se bore za plasman na Olimpijske igre.

Jedna pobjeda u dvije utakmice nije bila dovoljna za prolaz u polufinale kvalifikacionog turnira u Rigi, gdje su se plasirali Brazilci i Kamerunci.

„Ovo je bolno ispadanje sa turnira. Došli smo ovdje s idejom da prvo prođemo grupu, da probamo da iznenadimo Brazil. Nismo uspjeli, iako smo igrali dobro. Protiv Kameruna smo znali da može da bude ključno, na kraju ta pobjeda od plus četiri nije bila dovoljna. Zadovoljan sam kako su momci igrali u ovom sastavu, dali su maksimum”, rekao je selektor Boško Radović i nastavio:

„Protiv Kameruna je moglo da bude i ubjedljivije da smo pogodili neke šuteve, ali 68. ekipa na rang listi je pobijedila Brazil. A mi volimo da umanjimo naš trijumf, pa je taj tim 38 minuta kontrolisao meč protiv Brazila”.

Radović nije bio zadovoljan načinom na koji je reprezentacija ispraćena u Rigu, imao je šta da zamjeri i medijima...

„Nisu ovo seoske igre. Čini mi se da nismo ispraćeni kako treba s obzirom na to da smo prvi put učetvovali u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Treba da cijenimo ovo što rade igrači, momenat u kojem su se odazvali. Pitaju me i da li je Kendrik Peri mogao bolje... Nije mogao bolje, jer je došao iz sezone u kojoj je odigrao 70 utakmica, direktno iz plej-ofa Endesa lige, na pripreme. Umoran je”, jasan je Radović.

Crna Gora u novembru igra sa Bugarskom u kvalifikacijama za Eurobasket.

„Moramo da pazimo momke koji su tu, jer većina njih je budućnost crnogorske košarke. I treba da budemo pozitivniji prema rezultatima i pobjedama koje ostvarujemo. Niko na ove turnire nije zalutao, nema loših ekipa i dešava se da Letonija izgubi od Filipina, Hrvatska od Novog Zelanda... Ovo što se desilo nije smak svijeta, treba da se okrenemo onome što nas čeka, a to je novembarski prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo”, zaključio je Radović.

Bonus video: