Budućnost u teškoj grupi Evrokupa: Stižu Hapoel, Gran Kanarija, stari znanci Ulm i Trento, Radonjić se vraća u "Moraču"

Kompletiran spisak rivala podgoričkog tima u drugom po rejtingu košarkaškom takmičenju u Evropi

4663 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija igraće u grupi A Evrokupa zajedno sa Hapoel Tel Avivom, Gran Kanarijom, Huventudom, Ulmom, Trentom, Bešiktašem, Bahčešehirom, BC Volvsima i Treflom iz Sopota, odlučeno je na današnjem žrijebu.

Podgoričani su, s obzriom na restrikcije žrijeba, znali pet od devet rivala u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, a spisak rivala danas je kompletiran.

Evrokup, Budućnost Voli
foto: Eurocup

I donio je prilično težak žrijeb za ekipu Andreja Žakelja, jer su tu Hapoel Tel Aviv i Gran Kanarija, koji već nekoliko sezona spadaju u sam vrh favorita za osvajanje Evrokupa.

Podgoričani su izvukli i španski Huventud, koji će prvi put gostovati u "Morači", kao i poljski Trefl iz Sopota, novajliju u Evrokupu, na čijoj klupi sjedi nekadašnji hrvatski reprezentativac Žan Tabak.

Košarkaši Budućnosti
foto: Eurocup

Odranije je bilo poznato da će se Dejan Radonjić vratiti u "Moraču" sa svojim Bahčešekirom (stiže i reprezentaivac Marko Simonović), a da će rival iz Turske biti i i istanbulski Bešiktaš, predvođen talentovanim srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem na klupi i nekadašnjim crnogorskim reprezentativcem Derikom Nidamom na terenu.

Znalo se i i da će rivali biti stari znanci Podgoričana - italijanski Trento i njemački Ulm, te da će prvi put u Podgorici gostovati BV Volvsi, mladi litvanski klub koji postoji tek dvije godine i koji predvodi nekadašnji reprezentativac Litvanije Rimantis Kaukenas.

Grupna Evrokupa počinje 24. septembra i trajaće do 4. februara.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz dvije grupe direktno će u četvrtfinale, dok će timovi koji zauzmu od 3. do 6. mjesta igrati osminu finala.

Budućnost Voli prošle sezone nije ušla u plej-of jer je zauzela sedmo mjesto u grupi B. Možda će najbolji crnogorski tim ove godine imati više sreće u grupi A.

Bonus video: