Drim-tim i uz opuštanje u finišu lagano riješio Australiju

Najefikasniji u selekciji SAD bio je Dejvis sa 17 poena i 14 skokova, a pratili su ga Buker sa 16 i Edvards koji se zaustavio na 14 poena - po deset su ubacili Džejms, Adebajo i Embid

9000 pregleda 3 komentar(a)
Postigao 11 od prvih 19 poena SAD: Entoni Edvards na meču sa Australijom, Foto: Reuters
Postigao 11 od prvih 19 poena SAD: Entoni Edvards na meču sa Australijom, Foto: Reuters

Drugi pripremni meč za Olimpijske igre - druga pobjeda. Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država u Abu Dabiju bili su bolji od Australije (98:92), bronzane selekcije sa Igara u Tokiju.

Pobjeda drim-tima na kraju nije bila ubjedljiva, ali prije svega zbog opuštanja NBA zvijezda u finišu utakmice - prije toga Lebron Džejms i drugovi imali su i plus 24 početkom treće četvrtine, a plus 15 pred odlučujućih 10 minuta.

Jedan od najjačih američkih timova u istoriji od starta je pokazao kakav potencijal ima, bilo je atraktivnih poteza, a prednost je počeo da stvara šutevima za tri poena.

"Ameri" su već tokom prve dionice stigli do dvocifene prednosti (32:21), a u tim trenucima blistao je Entoni Edvards koji je postigao 11 od prvih 19 poena svog tima.

Uz Džejmsa i Edvardsa dobru formu na 13 dana do Igara u Parizu pokazali su Entoni Dejvis, Stef Kari, Džoel Embid, Devin Buker...

Osim Derika Vajta koji se tek pridružio ekipi i nedovoljno oporavljenog Kevina Durenta svi ostali igrači u selekciji Stiva Kera su dobili priliku i svi su se upisali u listu strijelaca.

Najefikasniji je bio Dejvis sa 17 poena i 14 skokova, a pratili su ga Buker sa 16 i Edvards koji se zaustavio na 14 poena - po deset su ubacili Džejms, Bem Adebajo i Embid.

Kod Australijanaca Džok Lendejl je upisao 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Džoš Gidi uz 17 poena imao i osam uhvaćenih lopti uz šest asistencija.

Naredni test meč SAD igra protiv Srbije - u srijedu takođe u Abu Dabiju.

Bonus video: